Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Araç girişini önleyen hidrolik bariyer ‘artık yeter’ dedirtti!

Araç girişini önleyen hidrolik bariyer ‘artık yeter’ dedirtti!

Erdek Cumhuriyet Meydanı’na araçların girişinin bağlandığı noktada bulunan Hidrolik Bariyer Sistem bir otomobile daha zarar verdi.

Erdek İskele Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na araç girişinin sağlandığı noktada yer alan hidrolik bariyer can yakmayı sürdürüyor. 

Erdek’te araç trafiğine kapalı alan olarak ayrılan Erdek Cumhuriyet Meydanı’na, İskele Meydanı’ndan araç girişini önleyen hidrolik mantar bariyer bir aracın geçtiği anda aniden çalışmasıyla aracın motor bölümünde maddi hasar meydana getirdi.
Güvenli araç girişi gerektiren yerlerde kontrollü girişi sağlayan sistem olarak kullanılmaya başlanan hidrolik mantar bariyer sayesinde Cumhuriyet Meydanı’na araçların girişi önemli ölçüde engellenmişti.
Fakat bu noktada meydana gelen kazalar sürücüleri ‘Artık Yeter’ dedirtti.
Edinilen bilgiye göre; 34 JG 2265  plakalı özel otomobil mantar bariyerin hizasına geldiği anda bariyerin aniden çalışmasıyla aracın karter kısmını parçaladı. Meydana gelen kaza sonrası, sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçta maddi hasar meydana geldi. 

Kaza ihbarı üzerine olay yerine polis ekiplerinin gelerek tutanak tutmasının ardından otomobil çekici yardımıyla çekildi.
Tuzaktan bir farkı olmayan bu uygulamanın acilen değişmesi gerektiğini işaret eden sürücü, daha fazla üzücü olaylar yaşanmaması için sorumluları göreve davet etti.
Hatırlanacağı üzere, bu bölgede daha önce de buna benzer birçok maddi hasarlı otomobil kazaları meydana gelmişti. 

Haber: Tuncay Ertan



Bora
15.10.2022 09:53:43
Amacı zaten engellemek değilmi bariyer çalışıyor. Geçen aracın yetkisi yada kumandası olsaydı bariyer birden kapanmazdı. Girmemesi gereken yere girmiş kötü bitmiş. Çok geçmiş olsun bu devirde ama dikkat edelim lütfen.

Ali memis
17.10.2022 12:21:48
İyi olmuş,yasak bölgeye neden giriyorsun,insandan çok araba var,bir sürü sorumsuz sürücü var, yetkililerin eline sağlık,bu tür önlemler tüm yayaların yoğun olarak bulunduğu yerlerde uygulansın hatta şehir içine araba girişi yasaklansin

Ahmet bey
17.10.2022 20:50:52
O hidrolik bariyer ordan geçen her sürücüye tarak gibi giriyor

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı