Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Araç sürücüleri dikkat

Araç sürücüleri dikkat

Turizm sezonuna girdiğimiz bu günlerde ilçemiz Cumhuriyet Meydanına elektrikli bisiklet dahil olmak üzere her türlü aracın girişine izin verilmiyor.

Turizm sezonuna girdiğimiz bu günlerde ilçemiz Cumhuriyet Meydanına elektrikli bisiklet dahil olmak üzere her türlü aracın girişine izin verilmiyor.
Araç trafiğine yasak olan Cumhuriyet meydanına giren her türlü trafik araçlarının yayalar için tehdit ve tehlike oluşturması üzerine, meydanın belli noktalarında İlçe Emniyet müdürlüğüne bağlı trafik ile belediye zabıta ekipleri aniden trafik kontrolü yapmaya başladı.
Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Cumhuriyet Meydanına araç girişinin yanı sıra motosiklet, şarzlı bisiklet vs. yayalara rahatsızlık verecek her türlü aracın girişini yasakladı. Alınan kararda son dönemde yaşanan kazalardan sonra vatandaşlardan gelen yoğun şikâyetlerin etkili olduğunu belirten yetkililer, özellikle yaz aylarında yaya trafiğinin yoğunlaştığı Cumhuriyet meydanında olası yaşanabilecek kazalara önceden önlem amaçlı vatandaşlardan gelen yoğun şikâyetler üzerine böyle bir karar aldıklarını kaydetti.
Yetkililer devam eden açıklamada "Aldığımız kararı İskele Meydanından Cumhuriyet Meydanına giriş noktasına trafik tabelaları asmak suretiyle duyurduk. Aksine hareket edenler Belediyemiz Zabıta Ekipleri tarafından yakalanarak cezai işlem uygulanacaktır. İlçe halkımızdan gelecek ihbar telefonları etkili olacağı gibi ayrıca zabıta ekiplerimiz gün içerisinde ekip otosuyla gezerek kontrol yapmaktadırlar. Aynı kontroller İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı trafik ekiplerince de yapılmaktadır." şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false