Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Aralarında ERDEK yok!

Aralarında ERDEK yok!

Bölgemiz turizmine hayat verecek vizyon projeler kamuoyu ile paylaşılırken, aralarında Erdek´in bulunmaması dikkat çekti.

Bölgemiz turizmine hayat verecek vizyon projeler kamuoyu ile paylaşılırken, aralarında Erdek´in bulunmaması dikkat çekti.
Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında verilen desteklerle hazırlanan projeler arasında Erdek yer almıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonluğunda, GMKA Balıkesir ve Çanakkale´de ilan ettiği ?Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı? Mali Destek Programı kapsamında verdiği desteklerle bölge turizmine hayat vermesi planlanıyor.
Balıkesir ve Çanakkale Valilikleri ile bölgenin bütün dinamikleri, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte hazırlanacak vizyon projelerle bölgemizin turizm potansiyelinin daha da ileriye taşınması hedefleniyor.
Erdek İlçesi´nin yer almadığı; Bölgede istihdama da büyük katkı sağlayacak, kâr amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların GMKA´dan almış oldukları toplamda 30 milyon liralık kaynak ile hayata geçecek projelerden faydalanacak il ve ilçeler: ?Çanakkale-Ayvacık Kadır Sahili Yol ve Aydınlatma Düzenlemesi Projesi, Havran Osmanlı´dan Yadigar Saklı Cennet Projesi, Edremit İlçesi Tarihi Edremit Evleri Gün Yüzüne Çıkıyor ile İDA´nın Mitolojik Tarihi ve Efsaneleri Cam Seyir Terası ile Buluşuyor Projeleri, Çanakkale Anadolu Mirası: Troas Kültür Rotaları, Tarihi Su Kemeri´nin İhyası, Troya Müzesi 3D Projeksiyon Mapping, Çanakkale Destinasyon Yönetimiyle Markalaşıyor, Troya Tarihi Milli Parkı Karanlık Liman Bisiklet Yolu ve Çevre Düzenlemesi ile H.M.S. Majestic Batığının Dalış Turizmine Açılması Projeleri, Bigadiç Markalaşma Yolunda Bigadiç Projesi, Çanakkale-Ezine Seferşah Tarihi Hamamının Kent Müzesi´ne Dönüştürülmesi Projesi, Ayvalık Kadı Camii Koruma ve Çevre Düzenlenmesi ile Ayvalık Doğal Yaşamı Koruyor Projeleri, Çanakkale-Eceabat Tarihi Seyrediyorum: Kilitbahir Seyir Terası Projesi, Çanakkale-Ayvacık Zeytinin Tarihsel Serüveni: Gülpınar Zeytinyağı Müzesi Projesi, Çanakkale-Lapseki Lapseki Geleceğine Koşuyor ile Lampsakos´tan Lapseki´ye Sahil Bandı Düzenlemesi Projeleri.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Aralarında ERDEK
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false