Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Arazileri her yıl su altında kalıyor

Arazileri her yıl su altında kalıyor

Manyas-Bandırma karayolu üzerinde bulunan köprüdeki yükseklik farkı yüzünden iki mahallenin arazileri su altında kalıyor.

Manyas-Bandırma karayolu üzerindeki Yeni ve Eşen kırsal mahallerinin yanında bulunan köprüdeki yükseklik farkı nedeniyle her yıl 3-4 bin dekar arazi su altında kalıyor. 
Manyas Ziraat Odası Başkanı Kudret Özden, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 6 yıl önce Manyas- Bandırma yolunun yapımı ile birlikte mevcut köprünün yıkıldığı yenisinin ise kod farkı nedeniyle akışının olmadığı ve bu nedenle kanaldan gelen suların ve yaz aylarında da yakınlarında bulunan bir salça fabrikasının atık suları ile birlikte köprüde akış olmadığı için suyun araziye yayıldığını söyledi. 
Bu köprünün ivedilikle temizlenmesi, yenilenmesi ve biraz da eğim verilmesi gerektiğine vurgu yapan Özden “Taban kodu çok yüksek olmasından dolayı en az 1 metre aşağı alınması veya yandan tahliye yolu açılması gerekiyor" dedi. 
Yeni Mahalle Muhtarı Ceyhun Çakır ise "Karayollarının mahallemizin önünde yaptığı yol çalışmasında DSİ'den arazilerin taban kodunu almadığından dolayı, köprünün altında ki taban kodu arazilerimizden 47 cm. yüksekte yapıldı. Bundan dolayı kışın yağan yağmurlar drenaj kanallarında şişip bu köprüde ki taban koduna takılıp, o zaman da tarlalarımızı ve meramızı su basıyor. Sulak olan meralar da koyunlarımız parazit dediğimiz hastalığa yakalanıyor koyunlarımız da zayiat oluyor. Bu sıkıntımız 5-6 yıldan beri devam ediyor. Başvurmadığımız yer kalmadı. Her yıl DSİ gelip temizlik yapıyor ancak kod nedeniyle biz her yıl bu sıkıntıyı ve zararı çekiyoruz." dedi. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Arazileri altında kalıyor
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı