Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Başkan Yavaş, kapatılan mekanları turizme sunuyor

Başkan Yavaş, kapatılan mekanları turizme sunuyor

Sındırgı ilçesinde CHP'li Belediye Başkanı döneminde kapatılan yerler birer birer hizmete açılıyor.

Sındırgı ilçesinde CHP’li Belediye Başkanı döneminde kapatılan yerler birer birer hizmete açılıyor.
Sındırgı’da AK Partili Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın göreve başlamasıyla Sındırgı’nın çehresindeki değişiklik her geçen gün kendini göstermeye başladı.
Turizm alanında ilçenin dışa açılan kapısı Emendere Termal ve Şerif Paşa Çay Ocağının açılmasının ardından bu defa Kertil Mesire Alanının da halkın hizmetine açılmasına sayılı günler kaldığı açıklandı.
Her kesimin doğasına hayran kaldığı ve aileleriyle hafta sonlarını değerlendirdiği mesire alanı kapatılınca metruk binaya dönüştü.
Kertil Mesire Alanı 2007 yılında Sındırgı Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü arasında imzalanan Protokol ile işletmesi Sındırgı Belediyesine devredilmiş ve Belediye tarafından çevre düzenlemesi yapılarak halkın kullanımına açılmıştı. Turizm alanında ilçenin dışa açılan kapısı konumunda olan yerler 2009 yerel seçimlerinin ardından kapatılması için sözleşme yenilenmemesi üzerine Kaymakamlığın devreye girmesiyle 2010 yılına kadar açık kaldı. 2010 yılında Orman İşletme Müdürlüğüyle yapılan protokol fesih edildi ve kapatıldı. Doğasıyla herkesin hayran kaldığı Kertil Mesire alanı kaderine terk edildi. 4 yıldır kapalı olan Kertil Mesire Alanının camları kırılmış metruk bir yapıya dönüşmesi, hafta sonları aileleriyle birlikte pikniğe giden vatandaşların tepkilerine neden olu yordu.
Kaderine terk edilen mesire alanın turizm alanında gelişmekte olan Sındırgı’ya yakışmadığından dolayı hizmete açılması girişiminde bulunan Başkan Yavaş’ın, talimatı doğrultusunda Orman İşletme Müdürlüğü ve Sındırgı Belediyesi ortak çalışma başlatırken, mesire alanının belediyeye devredilmesine yönelik protokol imzalandı.
Sındırgının dışa açılan kapılarını hizmete açtıklarını belirten Başkan Yavaş, “ İlçemiz turizm alanında her geçen gün gelişiyor. Turlarla ilçemize gelen misafirlerimizin açık havada kahvaltı yapabilecekleri bir yer olan Kertil Mesire alanı 4 yıldır kapalıydı. Burası kapalı olduğu için metruk bir bina halindeydi. Muhteşem doğaya sahip mesire alanı adeta kaderine terk edilmiş durumdaydı. Belediye olarak metruk binanın turizme kazan dırılması için çalışma başlattık. Mesire alanının devri yapıldı. Gerekli düzenlemeler yapılınca halkımızın hizmetine açacağız. Dışarıdan gelen misafirlerimiz Kertil’de kahvaltılarını, pikniklerini yapabilecekleri gibi Şerif Paşa Çay Ocağında da yorgunluk kahvelerini gönül rahatlıkla içebi lecekler. İlçemizin doğasıyla, tarihi yer leriyle en iyi şekilde tanıtımını yapa bileceğiz” açıklamasında bulundu.



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı