Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Artan yemekler sahipsiz hayvanlara verilecek

Artan yemekler sahipsiz hayvanlara verilecek

İftar çadırlarında artan yemeklerin sahipsiz hayvanlara verilmesi talep edildi.

İftar çadırlarında artan yemeklerin sahipsiz hayvanlara verilmesi talep edildi.
Edremit ve Beldeleri Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı ve Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Tolgay Gürsoy, Edremit Belediyesi tarafından hazırlanacak iftar çadırında, artan yemek artıklarının sahipsiz hayvanlara verilmesini talep etti.
Hayvanları Koruma Kanunu, İçişleri Bakanlığı Özel İdare ve Belediye Hizmetlerinde Gönüllü Katılım Yönetmeliği 5. Maddesine istinaden Edremit Belediyesi´ne talepte bulunan Gürsoy, başvurusunda şu ifadelere yer verdi: ?Yüce dinimiz İslam´ın kıyamete kadar geçerli bu hükümlerine rağmen, çevremizde "açlık ve susuzluktan ölen hayvan" sayısının çok fazla olması, Müslüman bir ülkenin bu konuda sorumlu ve yetkili olan belediyelerinin İslami boyutta ihmalleri olduğunu göstermektedir. Hem dinimiz bağlamında hem de 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun belediyelerin hayvanlar için beslenme odakları kurulması ve gönüllüler ile iletişim içinde çalışılması hükümleri çerçevesinde, belediyenizce kurulan "İftar Çadırlarında" artan yemeklerin, belediyenizce araç ve eleman görevlendirilerek ve aynı zamanda gönüllüler ile iletişim halinde olarak hem sokaklarda yaşayan sahipsiz hayvanlara verilmesini ve sahipsiz hayvanların yaşadığı belediye bakım evlerine gönderilmesini, şehir çöplüğüne atılmış olan köpekler için, suluklar da koyularak, gönüllüler ile iletişim halinde bu artık yemeklerin çöplüğe günlük olarak bırakılmasını ve suların doldurulmasını, şehir dışına bırakılmış köpekler için de suluklar konmasını ve ve gönüllüler ile iletişim içinde bu artık yemeklerin oralardaki hayvanlara da bırakılmasını talep ediyoruz.
Diğer yandan Edremit Ve Beldeleri Sokak Hayvanları koruma Derneği Başkanı Tolgay Gürsoy, Edremit İlçe Müftüsü Kemal Karadeniz ile de görüşerek, kendilerinden Ramazan ayı boyunca, aç hayvanların doyurulması ve yaşam haklarının korunması için ?Hayvanlara Merhamet? konulu hutbe verilmesini istediklerini kaydetti. Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı