Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Asa'dan, Erdek AK Partiye iade-i ziyaret

Asa

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa beraberinde yönetim kurulu üyesi Mustafa İlgen ile birlikte AK Parti Erdek İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa beraberinde yönetim kurulu üyesi Mustafa İlgen ile birlikte AK Parti Erdek İlçe Teşkilatını ziyaret etti.
Nisan ayında mali genel kurulunu gerçekleştiren Marmarabirlik Yönetim Kuruluna kutlama ziyaretinde bulunan AK Parti Erdek İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etmek üzere ilçemize gelen Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, AK Parti Erdek İlçe Teşkilatına gelerek hem yeni hizmet binasının açılışını hem de kendilerine gösterilen nazik davranışlarından dolayı iade-i ziyarette bulunduklarını açıkladı.
Sıcak ortamda gerçekleşen ziyarette AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, Marmarabirlik'in bölgemizin göz bebeği olduğunu ve son yıllarda gerçekleştirdiği büyüme ataklarıyla Türkiye'ye ve bölgemize katma değer sağladığını dile getirdi.
Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin seçimli olağan kongresini de değerlendiren AK Parti Erdek İlçe Başkanı Sever, Marmarabirlik'e bağlı Erdek dışındaki tüm kooperatiflerde istikrar ve huzur ortamının devam ettiğini görmekten çok mutlu olduklarını belirtti.
Sever'in ardından Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa'da, Marmarabirlik hakkında kısa bilgilendirme yaptı. 

Siyasi partilerin demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olduğuna dikkat çeken Asa ”Siyasi istikrar eşittir ekonomik istikrar. Çok geçmişe gitmeye gerek yok. Ülkemiz 1990'lı yıllarda siyasi istikrarsızlığının bedelini çok ağır ekonomik krizlerle ödedi. Şimdi ülkemizde istikrar ve güven ortamı hakim ve ülke ekonomisine yön veren 500 firma içinde bir kurum olarak bu istikrar ortamının ne denli önemli olduğunu bizler çok iyi biliyoruz.” bilgisi verdi.
Kendilerinin göreve gelmeden 2010 yılından önce Marmarabirlik'in devamlı zarar ettiğini hatırlatan Asa şunları kaydetti: 4 yılın sonunda 41 trilyon lira kar eder duruma geldi. Ciromuz 265 milyon liraya yükselirken, 2014 yılını 24 milyon dolar ihracatla kapattık. Bizden önceki dönemlerde üretici ortağın ürün bedelleri en az bir yıl sonra ödenirken, biz bakın bu yıl ortaklarımızı yaşanan rekolte düşüklüğü nedeniyle mağdur etmemek için hem alım kampanyamızı öne çektik hem de kampanya bitiminde ortaklarımıza olan tüm alım bedellerini ödedik. Devletten 1 kuruş kredi almadan 115 milyon liralık bu ödemeyi de tamamen birliğimizin öz kaynakları ile gerçekleştirdik. Ayrıca üretici ortaklarımıza yine öz kaynaklarımızdan 22 milyon lira tutarında gübre ve zirai ilaç yardımı tahsisinde bulunduk. Bu büyümenin ardında yatan neden Marmarabirlik'in yakaladığı istikrar ve huzur ortamıdır. Bizler yönetim kurulu olarak bu istikrarın bozulmasına asla müsaade etmeyiz.”
Sever: Marmarabirlik bölge insanımızın işi ve aşıdır”
Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa'nın açıklamalarını ilgiyle dinleyen AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever'de, Marmarabirlik özellikle sizin yönetiminiz döneminde önemli atılımlar yaptı. Öz kaynaklarından yatırımlarına, markalaşmadan ihracata kadar her alanda büyüyen bir Marmarabirlik var. Doğrusu bu olumlu büyümeyi ilgiyle ve gururla takip ediyoruz ve çok önemsiyoruz” dedi.
Ülkedeki istikrar ve güven ortamının Marmarabirlik'te de gerçekleştirilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti belirten Sever, konuşmasını şöyle sürdürdü:
Siyasi istikrarın olmadığı bir ülkede ekonomik istikrarı yakalamak zaten imkansız. 4 yıl öncesine kadar zarar eden bir kurumun bugün 41 trilyon lira kar eder duruma gelmesi gerçekten çok önemsenecek bir konu. Marmarabirlik bir istikrar ve güven ortamını yakalamış olup bunu sizin başkanlığınızdaki yönetime borçlu olduğunu biliyoruz ve görüyoruz. Yakaladığınız ekip ruhunuzla ülkemiz ve bölgemiz ekonomisine yön veren güçlü ve büyük bir kuruluş durumunda. Marmarabirlik'in başarılarından dolayı Erdek olarak gururlanıyoruz. Biz siyasi iktidara düşen görev de böyle ekonomiye katkı sağlayan istikrarı ve güveni yakalamış kuruluşların arkasında durmaktır.”
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu