Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Aşağıyapıcı ile Çakıl Camileri onarıldı

Aşağıyapıcı ile Çakıl Camileri onarıldı

İlçemize bağlı iki şirin sahil olan köyü olan Aşağıyapıcı ile Çakıldaki camiler, uzun bir aradan sonra onarıldı.

İlçemize bağlı iki şirin sahil olan köyü olan Aşağıyapıcı ile Çakıl`daki camiler, uzun bir aradan sonra onarıldı.
Kısa bir süre önce İznik`e atanan ilçemizin eski müftüsü Vehbi Bardakçı`nın, Erdek`ten ayrılmadan önce köy cemaatının isteği üzerine başlattığı imece ve hayır katkıları ile iki köyün camileri, tüm eşyalarıyla birlikte yenilendi.
Şadırvanından tuvaletine, minaresinden iç ve dış cephesine, ışıklandırmasından ısıtma ve halılarına dek yenilenen iki cami, içinde bulunduğumuz ramazan ayının ilk günlerinde yeniden ibadete açıldı.
Köy halkının katkıları yanı sıra onarımı, ustalar ve yardımsever vatandaşların özel katkıları ile gerçekleştirilip vatandaşların hizmetine sunulan camilerin halı ihtiyacını ise Bandırma`da hizmet vermekte olan Yüzbaşılar Halı Ticaret karşıladı.
Özellikle Aşağıyapıcı Köyü`nde, 1959 yılında yapılarak, ilk kez böylesine kapsamlı bir onarım için seferber olan vatandaşlar, köy mücavir alanları içinde bulundukları halde onarıma katkı sağlamayan iki kuruluşa gönül bıraktıklarını belirttiler.
Aşağıyapıcı Köyü Muhtarlığı yetkilileri, bu konuda isim vermeden, iki kuruma olan gönül kırgınlıklarını içtenlikle dile getirirken, "Umut bağladığımız dağlara kar yağdı. Değil katkı almak, telefonlarımıza bile yanıt vermediler" diye konuştular.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu