Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

ASEF Başkanı hemşirelerin motivasyona ihtiyacı olduğunu açıkladı

ASEF Başkanı hemşirelerin motivasyona ihtiyacı olduğunu açıkladı

Aile Sağlığı Çalışanları Federasyonu (ASEF) Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Durgut, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle, 2020 Hemşirelik Farkındalık Yılı´nın hem

Aile Sağlığı Çalışanları Federasyonu (ASEF) Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Durgut, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle, 2020 Hemşirelik Farkındalık Yılı´nın hem dünyada, hem ülkemizde hemşire ve ebelerin hak ettikleri yerde olduğu, unvanıyla anıldığı, profesyonel bir meslek grubu olduğunun kabul edildiği bir yıl olmasını diledi.
Dünyayı kasıp kavuran korona virüs salgını ile sağlığın ne kadar önemli olduğunun hatırlandığını söyleyen ASEF Başkanı Ayşegül Durgut ?Halkın sağlığını korumak için nasıl cansiperane çalıştığımızı hem yöneticilerimiz, hem halkımız gördü ki, bizleri onore etmek için günlerce alkışladılar. Bildiğiniz gibi alkış alan sağlık çalışanlarının önemli bir kısmını bizler, yani hemşireler oluşturmaktadır. Ülkemizin de üyesi olduğu OECD ülkelerinin hemşire istihdam sayıları göz önünde bulundurulduğunda ülkemizin en alt basamaklarda yer aldığını görmekteyiz. Bu yetersizliğe rağmen hemşirelerimiz ülkemizin dört bir yanında özveriyle çalışmış ve adeta destan yazmışlardır.? dedi.
Hemşirelerin, toplum sağlığının korunması için gerekli hizmeti veren Aile Hekimliklerinde, sistemin vazgeçilmez bir parçası olarak, Aile Sağlığı Çalışanı sıfatıyla da yer aldıklarını kaydeden Durgut, ?Sağlıkla ilgili pek çok işlemin ötelendiği, ertelendiği pandemi döneminde, bebek, çocuk, ergen, gebe takibi, aşılama, kanser ve obezite taramaları gibi işleri aksatmadan yerine getirmişlerdir. Tüm bu işleri layıkıyla yerine getirirken, alkışın dışında bir motivasyona ihtiyacımız var. Yaşadığımız sıkıntıların bir an önce çözülmesi en büyük motivasyon kaynağımızdır.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı