Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Asılsız ihbarlar sıkıntı yaratıyor

Asılsız ihbarlar sıkıntı yaratıyor

Halkın can ve mal güvenliği için 24 saat aralıksız nöbet tutan itfaiye teşkilatının en büyük sıkıntısı asılsız gelen ihbarlar.

Halkın can ve mal güvenliği için 24 saat aralıksız nöbet tutan itfaiye teşkilatının en büyük sıkıntısı asılsız gelen ihbarlar.
Asılsız ihbarlardan artık bıktıklarını söyleyen Erdek İtfaiyesi Müdür Vekili Osman Özgül, bu asılsız ihbarlar yüzünden, gerçekten yardıma ihtiyacı olan bir vatandaşımız zarar görürse bunun vebalini kimsenin taşıyamayacağını vurguladı.
Erdek`te vatandaşın can ve mal güvenliği için büyük bir özveri içinde çalışan ve görevini titizlikle yerine getiren Erdek Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü 2011 yılı faaliyetlerini değerlendirdi.
Açıklanan rapora göre, 2011 yılında 45 kez yangın olayının yaşandığı belirtildi.
Rapora göre 2011 yılında, 12 mesken yangını, 5 çöplük yangını (Karşıyaka Beldesi ile Narlı Köyü`nde), 1 araç yangını, 1 karavan yangını, 1 zeytin bahçesi yangını, 20 baca yangını ile 5 küçük çaplı arazi yangını yaşandı.
İtfaiye Müdürlüğü yangın eğitimleri ve tatbikatlarıyla da 2011 yılına damgasını vurdu.
Okullar ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik eğitimler veren İtfaiye Müdürlüğü, bir yıl içinde çok sayıda tatbikat gerçekleştirdi. Erdek Belediyesi İtfaiye teşkilatı olarak özverili bir şekilde çalıştıklarını ve kendilerine gelen ihbarı anında değerlendirdiklerini belirten İtfaiye Müdür Vekili Osman Özgül, "Erdek Belediyesi İtfaiye teşkilatı olarak şu anda çok iyi konumdayız. Birçok itfaiye teşkilatı gibi bizde iyi bir donanıma sahibiz. Yangınlara kısa zamanda müdahale ederek, kurtarma olaylarında başarı göstererek bunu ispatlıyoruz. İnşallah çok daha iyi bir konuma geleceğiz. Bunun için çok çalışıyoruz" dedi.
İtfaiye teşkilatının insan hayatı açısından çok büyük önem taşıdığını bilerek tüm personel olarak 24 saat aralıksız görev yaptıklarının altını çizen Özgül, "İtfaiye teşkilatımız yangınlara anında müdahale ederek, halkımızın can ve mal güvenliğini korumak için büyük çaba ve gayret göstermektedir. İnsanlarımızın hayatı hepimiz için çok önemli Bu nedenle vatandaşlarımız asılsız ihbarlardan kaçınmalı, ALO 110 itfaiye hattını amacı dışında kullanmamalıdır. Özellikle araç sürücüleri itfaiye araçlarına yol vermelidir. Çünkü itfaiyeler mutlaka can ve mal kaybını önlemek için hareket ediyor. Belediyemiz itfaiye teşkilatı 24 saat vatandaşlarımızın hizmetindedir, tüm halkımıza kazasız, yangınsız, esenlik dolu günler diliyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı