Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Aşırı yağışlar Edremiti teslim aldı

Aşırı yağışlar Edremiti teslim aldı

Edremit ilçesinde, Cumartesi günü akşamı kuvvetli yağış nedeniyle su baskını yaşanan 9 okulda eğitime 1 gün ara verildi.

Edremit ilçesinde, Cumartesi günü akşamı kuvvetli yağış nedeniyle su baskını yaşanan 9 okulda eğitime 1 gün ara verildi.
Edremit Kaymakamı Osman Tunç, yaptığı açıklamada, ilçedeki ev ve iş yerlerinin yanı sıra bazı eğitim kurumlarında da su baskınları yaşandığını belirterek, "Bu nedenle Şehit Hamdibey İlköğretim, Cumhuriyet İlköğretim, Anadolu Lisesi, Güre Atatürk İlköğretim, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim, Mevlana Ortaokulu, Endüstri Meslek Lisesi, Naim Süleymanoğlu İlköğretim ve Gazi İlköğretim okullarımızda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi" dedi.
Burhaniye-Akçay yolu trafiğe kapandı
Edremit`te aniden meydana gelen aşırı yağışlar sebebiyle Burhaniye-Akçay karayolu araç trafiğine kapandı.
Edremit`te Cumartesi günü akşam saatlerinde başlayan ve 8 saat aralıksız etkisini sürdüren şiddetli yağış ilçede hayatı felç etti. 
Yağışın dinmesine rağmen ilçenin bazı bölgelerinde ulaşım güçlükle yapılıyor. Gece saat 02.30 sırasında Dalyan mevkiinde suyun için de kalan taksici Nuri Hanay, canını zor kurtardığını söyledi. 4 saat kurtarılmayı beklediğini anlatan Hanay, ekiplerin yetişmekte güçlük çektiğini anlattı. Aracının suyun içinde olduğunu anlatan Nuri Hanay, "Gece oradan geçerken arabam burada stop etti. Aşırı yağış vardı. Arabam yan yan kaydı. Ben de aracı bırakarak kendimi zor kurtardım. Valiliğin yardım ekiplerini aradım. Geldiler ama yetişmekte zorluk çekiyorlar. Ben canımı zor kurtardım" dedi.
Edremit`te yaşanan doğal afet sonrası, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ve Edremit Kaymakamı Osman Tunç bölgede incelemelere başladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı