Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Asker adaylarına Türk Bayrağı hediye etti

Asker adaylarına Türk Bayrağı hediye etti

Ayvalık'ta 95/1 tertip olarak askere giden gençler, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'în de katıldığı bir tören ile davul zurna ve dualar eşliğinde birliklerine uğurlandı.

Ayvalık’ta 95/1 tertip olarak askere giden gençler, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’în de katıldığı bir tören ile davul zurna ve dualar eşliğinde birliklerine uğurlandı.
Başkan Gençer, “Dünyada başka ülke yoktur ki böyle davulla zurnayla asker ocağına aileler çocuğunu yollasın.” diye konuştu.
Askere gidecek olan 22 genç için Altınova Mahallesi Orta Camii’nde tören düzenlendi. Tören alanına asker adayları, her iki koldan dev Türk bayraklarıyla ve davul zurnayla geldi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından belediye başkanı Rahmi Gençer, bir konuşma yaptı.
Gençer konuşmasında şunları söyledi: “Dünyada başka ülke yoktur ki böyle davulla zurnayla asker ocağına aileler çocuğunu yollasın ve böyle başka ülke yoktur ki genci askere oynayarak, dostlarıyla eğlenerek gitsin. Bu Türkiye Cumhuriyeti onun için çok önemli. Bizim bu değerlerimizi kaybetmememiz, unutmamamız lazım. Bu yüzden Altınova’da bu geleneğin devam etmesi, buranın ülkesine, vatanına ne kadar vatansever insanlar olduğunu ve çocuklar, gençler yetiştirdiğini gösteriyor. Biz bu örf ve adetlerimizi kaybetmediğimiz sürece ülkemiz her zaman dimdik ayakta kalacaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi sonsuza kadar bu cumhuriyet bu ülke, bu topraklar üzerinde kalacaktır. Askerlik görevi insan hayatında çok önemli, hakikaten askerde paylaşmayı, eşit olmayı, beraber hareket etmeyi ve vatan için bir hizmet yapmanın duygusuna kapılıyorsunuz. Her gencin bunu yaşaması çok güzel bir duygu bizim ülkemizde. İnsan hayatında disiplinin, beraber yaşamanın, bir hedefe ulaşmanın özelliğini askerde yaşıyorsunuz. Bu görevleri hepimiz yaptık, şimdi sıra sizde. Sizler görevinizi en iyi şekilde yapacaksınız. Nasıl aslan gibi gittiyseniz aslan gibi geri geleceksiniz. Bu aileler sizleri bu yaşa kadar getirebilmek için çok emek verdiler. Aileleriniz sizi askere yollamanın gururunu burada yaşıyorlar. Biz sizi askere uğurlamaktan çok büyük keyif alıyoruz.”
Daha sonra Orta Camii İmamı Üzeyir Çelik, askere giden gençler için dua okudu. Ardından Başkan Gençer, gençlere öperek Türk Bayrağı hediye etti, gençlerde kendilerine verilen bayrağı öpüp alnına koyarak teslim aldı.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, gençlerle tek tek tokalaşıp öperek asker ocağına yolcu etti.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli