Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Askeri eski gazino binası yıkıldı

Askeri eski gazino binası yıkıldı

Erdek Belediyesi, Kanava sahil şeridi girişini halka açmak için, askeri eski gazino binasını yıktı. Belediye Başkanı Hüseyin Aysanın talimatıyla başlayan sahil temizliği....

Erdek Belediyesi, Kanava sahil şeridi girişini halka açmak için, askeri eski gazino binasını yıktı. Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın talimatıyla başlayan sahil temizliği geçtiğimiz aylarda boşaltılan askeri eski gazino binasının yıkılmasıyla başladı.
Erdek eski Piknik Gazinosu olarak bilinen alana 29 yıl önce yapılan Belvedo isimli gazino binası belediye tarafından yıkıldı.
1982 yılında Erdek eski Belediye Başkanı Emekli Hava Kurmay Albay Gökçe Büyüker tarafından, belediye ve donanma personelinin birlikte kullanması için yapılan Belvedo isimli gazino binası, Büyüker`in 1982 yılında belediye başkanlık görevinden kendi isteği ile istifa edip, yerine gelen Emekli Kara Yarbay Naci Ertem, gelmesiyle, Belediye Başkanı Ertem, söz konusu gazino binasını 1983`de Erdek Deniz Komutanlığı`na devretmişti.
Erdek Belediyesi tarafından yapılan Belvedo isimli gazino, 1983 yılından, boşaltıldığı Ekim 2011 ayına kadar Askeri Gazino Hizmet Binası olarak kullanıldı.
İlçenin Kanava sahil şeridinin girişine yapılan, binanın bir yanında çocuk parkı bulunurken, diğer yanında ise kayıkların çekek yeri olarak kullandığı boş alan bulunuyor.
Yıkılan gazino binası ve çevresi sosyal alana dönüşecek
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın, askeri eski gazino yeri ile çevresinin geleceği ile ilgili yaptığı açıklamada, "Erdek Kanava sahil şeridi giriş noktasında bulunan Askeri Gazinonun bulunduğu alanı, vatandaşlarımızın kullanımına açmak için, uzun süredir Erdek Mayın Filo Komutanlığı, Erdek Garnizon Komutanlığı ve Erdek Mal Müdürlüğü ile temaslarımız sürüyordu. Geçtiğimiz günlerde bu sorun, yoğun çabalarımız sonucu  neticelendi. Askeri Gazinosu`nun bulunduğu alan ve çevresinde yeşil alan olarak düzenlemeye gidilecek. Mevcut bina yıkılmış olup, yerine Erdek`imizin eşsiz günbatımını izleyebileceğiniz, çocuklarımızın rahatça oynayacağı,  kısacası  hoş vakit geçireceğiniz sosyal bir alana dönüştüreceğiz. Önümüzdeki günlerde çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarına başlayacağımız bölgeyi ilçemiz halkı çok sevecektir" dedi.
Aysan, geçmişten bugüne gelen süreci ise şu şekilde değerlendirdi:
"1998 yılında Maliye Bakanlığı Belediyenin terk talebini uygun görüyor.
2000 yılında Bursa İdari Mahkemesi Belediye`nin talebini haklı buluyor
2002 yılında Danıştay kararıyla belediyenin haklılığı kesinleşiyor.
2003 Tapuya askeriye şerh koyduruyor.
2005 Maliye, Askeriyeye  tekrar terk yazısı yazıyor"
Aysan, devam eden açıklamasında şöyle konuştu: "2009`da göreve geldikten kısa bir süre sonra, ilçe imar planında yeşil alan olarak gözüken yere kurulan askeri gazino binasının bulunduğu yerden kaldırılması sorununu, biz iki yıla yakın bir  sürede çözdük. Askeri gazino binası sorununun çözümü şans ve tesadüf değildir. Belediyemizi nasıl  iyi bir şekilde yönettiğimizi askeri gazino bina sorunun çözümü ile bir kez daha kanıtlamış olduk. Bu tip sorunların çözümü karşılıklı iyi niyet, nezaket ve doğru diyalogla çözülebilir. Vatanımıza, Erdek`imize cansiperane hizmetler veren Mayın Filo Komutanlığımızın, en üst kademesinden en alt kademesine kadar görev yapan tüm personeline teşekkür etmeliyiz. Erdek Mayın Filo Komutanlığımız, Erdek`imiz için büyük bir şanstır. Çünkü ilçemizin gelişip büyümesi, ekonominin canlılığı ile esnafımızın kalkınmasında büyük katkıları vardır. Gazino binası konusunda göreve geldiğim günden beri, sürekli uzlaşmacı ve nazik tavırları ile sonuca gitmemize olanak sağlayan bir önceki Mayın Filo Komutanımız Tümamiral Sayın Atilla Kezek`e, bir önceki Garnizon Komutanlarımız Deniz Kurmay Kd. Alb. Sayın Bülent Keçeci`ye, Deniz Kurmay Kd. Alb. Sayın Salih Zeki Aydın`a ve şu an görevde olan Mayın Filo Komutanımız Tuğamiral Sayın Ercüment Tatlı`ya, Garnizon Komutanımız Deniz Kurmay Kd. Alb. Sayın İskender Tunaboylu`ya, Erdek Kaymakamımız Sayın İsmail Kaygısız`a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Erdek`te yaşayan tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun, herkesi oradaki değişimi görmek, Erdek`imizin eşsiz gün batımını izlemeye davet ediyorum " dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli