Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Aslan: Erdekte eğitim-öğretimin kalitesi yüksek

Aslan: Erdekte eğitim-öğretimin kalitesi yüksek

Erdekte, 4 bin öğrenciye, 275 öğretmen, eğitim-öğretim veriyor. Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, sahil kenti olmasına karşın ilçelerinde başta matematik, Türk Dili ve Edebiyatı ve Türkçe branşlarında olmak üzere çeşitli branşlarda toplam.

Erdek`te, 4 bin öğrenciye, 275 öğretmen, eğitim-öğretim veriyor. Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, sahil kenti olmasına karşın ilçelerinde başta matematik, Türk Dili ve Edebiyatı ve Türkçe branşlarında olmak üzere çeşitli branşlarda toplam 70 öğretmen açığı bulunduğuna dikkati çekti. İlçelerinde dördü merkez, dokuzu köylerde olmak üzere on üç ilköğretim okulu bulunup, lise, Kız Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi ve ilçelerine bağlı Karşıyaka Beldesi`ndeki Çok Programlı Lise`nin de orta öğretim kurumu konumunda eğitim-öğretim verdiğini vurgulayan Aslan, şunları söyledi: "İlçemizdeki İlköğretim ve orta öğretiminin kalitesi yüksek bulunmaktadır. Buna karşın Erdek`teki bazı ailelerin, çocuklarını, Bandırma`daki bazı okullara göndermelerini bir türlü anlayamıyorum. İlköğretimde de çok iddialı olduğumuzun altını çiziyorum."
100 öğrencilik anaokulu
Erdek`in tarihinde ilk kez olarak bir anaokulunun da eğitim-öğretime başlayacağına işaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, şu bilgiyi verdi: "İlçemizin Kanava bölgesinde, 100 öğrencilik ana okulumuz yapım işini ihaleye çıkarmıştık. 19 Eylül`de binayı teslim alacağız. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında ise ana okulumuz da hizmete girecek." Aslan, ilçelerindeki kaliteli eğitim-öğretimin yanı sıra öğrencileri sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da yetiştirmek amacıyla çaba harcadıklarına değinirken, Erdekli ilköğretim okulu öğrencilerinin, geçtiğimiz günlerde, Balıkesir`de, masa tenisi ve atletizm branşlarında il ikincisi, güllede ise il birincisi olma başarısını gösterdiklerini açıkladı.
Haber: Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli