Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ata sporu bereketlidir

Ata sporu bereketlidir

Eski Kırkpınar Başpehlivanı Bandırmalı Sabri Acar: ?Kırkpınar rüyalarıma giriyordu?

Bandırma´nın efsane pehlivanlarından ve 1979 ve 1985 yılları Kırkpınar Başpehlivanı, 73 yaşındaki Sabri Acar ile 17 Eylül Yağlı Güreşleri Güreş Ağası Orhan Narin, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret etti. Ergili köyünde, dede-oğul-torun üç kuşak pehlivan olan bir aileden gelen Sabri Acar, ?Çocukken daha güreşmeye başladım. Amcam beni 4-5 yaşlarında güreştirmeye başladı. Yağlı güreşte mutlaka Kırkpınar´a gitmek gerekli isim yapmak için çok önemli.? dedi.
Hiçbir zaman para için güreşmediğini vurgulayan Acar, ??Ata sporu bereketlidir. Hakkını verirsen o da sana hakkını fazlasıyla verir? diye konuştu. Acar, Bandırma Belediyesi´nin, sahile diktiği ?Acarlar Anıtı?ndan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu belirtti.
Kırkpınar´da yaşadığı anıları anlatan Acar, ? Kırkpınar´a ocak ayında hazırlanmaya başlıyorduk. Kırkpınar rüyalarıma giriyordu.? diye konuştu
Orhan Narin de Bandırma´da yapılan yağlı güreşler konusunda bilgi verdi. Narin, ? Acar ailesinin Bandırma´da olması büyük şans. Kırkpınar yağlı güreşlerin olimpiyatıdır. Biz Acar ailesini kendimize örnek alıyoruz. Bandırma´da güreş ağalığı nasip oldu. Ben de bu işi gururla yapıyorum. Gençlere destek olmaya çalışıyorum.? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: sporu bereketlidir
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli