Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Ata tohumu buğday unundan üretilen makarnalar kapış kapış gidiyor

Ata tohumu buğday unundan üretilen makarnalar kapış kapış gidiyor

Ata tohumu buğday unundan üretilen makarnalara gelen taleplere yetişilemiyor.

Ata tohumu buğday unundan üretilen makarnalara gelen taleplere yetişilemiyor. 
Sebzeli ve zengin içerikli makarna üretimi yapan iş insanı, ürettiği makarnaların buğdayını da ata tohumundan yetiştirmeye başladı. 
Manyas'ın kırsal Kulak Mahallesi’nde 7 yıl önce kırlardan ve bahçesinde yetiştirdiği otları ve sebzeleri püre haline getirerek sebzeli makarna üretimine başlayan iş insanı Serap Karakaş, ürettiği makarnalarda kullanmak üzere ata tohumu buğday üretimine geçiş yaptı. 
İlk sebzeli makarna üretimine evinin bitişiğinde bulunan kiler de başlayan Karakaş, ürünlerinin ülke çapında hatta bazı ülkelerden de talep gelmesi üzerine üretimini çoğaltırken, üretim alanı ve eleman sayısını da arttırdı. 
Yaklaşık 2 ay önce de Tarım ve Orman Bakanlığı’nın "Toprağa can veren eller "alanında Balıkesir’i temsil ederek Cumhurbaşkanlığının daveti ile Beştepe' de ki ödül törenine katılan Karakaş, Cumhurbaşkanlığında üreten kadın kimliği ile kabul görmenin kendisi için büyük bir onur vesilesi olduğunu dile getirdi. 
İçerisinde binaların da olduğu bir arazi satın aldığını buraya bir un değirmeni kurarak, makarnalarının ununu burada üreteceğini ifade eden iş insanı Serap Karakaş, 2 yıldan bu yana ise Ata tohumu buğday ekimi üzerinde çalışmaları olduğunu bu yıl 100 dekar arazi de bu tür buğdaylardan ekim gerçekleştirdiklerini belirtti. 
Manyas’ta aile çiftçiliği üretimi yapan ve bunu dünya pazarlarına gönderen bir iş modelinin örneği olarak yola çıktıklarını ve bunu başarıyla devam ettirdiklerine vurgu yapan Karakaş “Manyas’ın yerel ürünlerinden elde edilmiş hammaddeleri birbirleri ile yakışan tarzlarda eşleştirerek bunu dünya pazarlarına sunarken, sunduğumuz bu üründe uluslararası kalite belgeleri, her türlü hijyen belgelerine sahip olduğu için, onurlu, gururlu bir şekilde Manyas’ın bir köyünden çıkan ürünü gastronomi dünyamıza hediye ediyoruz. Bu üretim stratejimizin mutluluğu çok büyük dolayısıyla çıktığımız bu yol çok önemli ve anlamlı. Makine taktiğiyle dünyada üretimi yapılan makarnalar da uygulanan teknikleri biz de uyguluyoruz. Müşterilerimizden harika geri dönüşler alıyoruz.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber : Süleyman Özaydın



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı