Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Atama bekleyen öğretmenler Başkan Okla görüştü

Atama bekleyen öğretmenler Başkan Okla görüştü

Balıkesirin MHPli Belediye Başkanı İsmail Ok, ataması yapılmayan bir grup öğretmen adayı ile makamında görüştü.

Balıkesir`in MHP`li Belediye Başkanı İsmail Ok, ataması yapılmayan bir grup öğretmen adayı ile makamında görüştü.
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok`u ziyaret eden öğretmen adayları yaptıkları konuşmalarında, ülkemizde uzun bir süreden beri öğretmen atamalarının yapılamadığını ve bu yüzden yüz binlerce öğretmenin işsiz ve görev beklemekte olduğunu anlattı.
Bu sayının giderek artmakta olduğuna dikkat çeken öğretmen adayları, "Onurlu bir meslek olan öğretmenliğin, gelecek güvencesinden yoksun mesleklerden biri haline geldiğini, ülkemizde diplomalı işsizler ordusunun giderek artmakta olduğunu dile getirdi. 
Ülkemizde, öğretmensiz çok sayıda okul olduğunu Başkan Ok`la paylaşan öğretmen adayları, öğretmen ihtiyacı yüksek olmasına rağmen ne yazık ki işsiz öğretmenlerin de ortada dolaşmakta olduğunu ifade etti.
Öğretmen adayları konuşmalarını, "İçinde bulunduğumuz sıkıntılı durumu, hem belediye başkanı, hem de bir öğretmen olarak en iyi siz anlayabilirsiniz. Bu konuda, bizi destekleyeceğinizi ümit ediyoruz" diyerek tamamladı.
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ise, bir milletin güvenli, refah dolu ve güzel bir geleceğe ulaşmasının ancak öğretmenlerle gerçekleşebileceğini belirtti.
Birçok ilde üniversite açtık diyerek övünen hükümetin, maalesef mezun ettiği öğretmenlerinin atamalarını yapmadığını üzülerek gözlemlediğini vurgulayan Başkan Ok, "Mevcut iktidar öğretmenlerine güvenli bir gelecek sunamamaktadır. Sorun, populist bir yaklaşımla değil, ancak gerçekçi eğitim politikalarıyla çözümlenebilir. Emekli bir öğretmen olarak sizlerin hissettiklerini en iyi anlayanlardan biri de benim." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli