Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Atamızı özlemle andık

Atamızı özlemle andık

Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin kurucusu, büyük önder Atatürk, aramızdan ayrılışının 77. yıldönümünde, tüm yurtta olduğu gibi Erdek´te de sevgi, saygı ve özlemle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin kurucusu, büyük önder Atatürk, aramızdan ayrılışının 77. yıldönümünde, tüm yurtta olduğu gibi Erdek´te de sevgi, saygı ve özlemle anıldı.
İlk tören, cumhuriyet alanında gerçekleşti. Buradaki törene Kaymakam İsmail Karadaş, Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Alper Yeniel, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve Cumhuriyet Savcısı Ertan Çubukçu, daire müdürleri askeri birlik ve vatandaşlar katıldı.
Buradaki törende Kaymakam Karadaş, Garnizon Komutanı Yeniel ve Belediye Başkanı Sarı, Atatürk anıtına çelenk sundular. Büyük önder Atatürk için gerçekleştirilen iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından Atatürk´ün 10. Yıl Nutku kendi sesinden dinletildi.
ÖĞRETMENEVİNDE TÖREN
Anma programının ikinci bölümüne öğretmenevi konferans salonunda devam edildi.
Muzaffer Gürer Ortaokulu tarafından hazırlanıp sunuculuğunu Türkçe öğretmeni Fatma Özcan´ın üstlendiği programda günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmayı okul müdürü Ebru Yıldız yaptı. Atatürk´ü çok erken kaybettiğimizi belirten Yıldız, şunları söyledi:
?Hâlâ şaşkınız. Hâlâ vurgun yemiş gibi kendimize gelemedik. Atatürk, kısacık ömrü boyunca daima başarılı oldu. Sanki tarih, O çıksın diye seyrini değiştirmişti. En büyük yapıtı ise Türkiye Cumhuriyeti´ydi. Atatürk, Türk Ulusu için acı, matem ve kayboluş değil, aydınlık bir Türkiye için inanç ve yaşam kaynağıdır. Neye dokunsak, nereye baksak, her yerde O´nu görüyoruz.?
Atatürk´ün yaşamından kesitlerini sunulduğu sinevizyon gösterisinin ardından Berat Çınar ve Rahime Yavuz şiirlerini seslendirdi. Daha sonra, ?Atatürk´e Özlem? konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Anadolu Lisesi öğrencisi Deniz Gencer ve şiir yarışması birincisi, Nerime Yüksel Ortaokulu öğrencisi Naz Abaş, kompozisyon ve şiirlerini okudular. Oratoryonun ardından, Atatürk´ün sevdiği şarkılar ve türküler, 18 Eylül Ortaokulu Müzik Öğretmeni Ceylan Akkaya ve Muzaffer Gürer Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ali Kafes tarafından seslendirildi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Atamızı özlemle andık
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli