Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Atamızı özlemle andık

Atamızı özlemle andık

Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu, büyük önder Atatürk, aramızdan ayrılışının 78. yıldönümünde, tüm yurtta olduğu gibi Erdek´te de sevgi, saygı ve özlemle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu, büyük önder Atatürk, aramızdan ayrılışının 78. yıldönümünde, tüm yurtta olduğu gibi Erdek´te de sevgi, saygı ve özlemle anıldı. 

İlk tören, cumhuriyet alanında gerçekleşti. Buradaki törene Balıkesir Vali Yardımcısı, Erdek Kaymakam Vekili Mehmet Suphi Olcay, Garnizon Komutanı Deniz Albay Ateş Kalkan, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve Cumhuriyet Savcısı Abdullah Gül, siyasi parti başkanları, daire müdürleri, askeri birlik, öğrenciler, Sivil Toplum Kuruluşları´nın (STK) temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Buradaki törende Kaymakam Vekili Olcay, Garnizon Komutanı Kalkan ve Belediye Başkanı Sarı, Atatürk anıtına çelenk sundular. Büyük önder Atatürk için gerçekleştirilen iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunma-sının ardından ilk tören sona erdi.

ÖĞRETMENEVİNDE TÖREN
Anma programının ikinci bölümüne öğretmenevi konferans salonunda devam edildi. Nerime Yüksel Ortaokulu tarafından hazırlanıp sunuculuğunu Türkçe öğretmeni Şengül Vardar´ın üstlendiği programda günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmayı okul müdürü Metin Erdin yaptı. Atatürk´ün ulusuna çok yüce duygularla bağlı olduğunu belirten Erdin, şunları söyledi:
?Bilindiği gibi 78. yıl önce bugün, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu, ulu önder, eşsiz devlet adamı ve 20. yüzyılın dehası olan M. Kemal Atatürk´ü kaybettik. Ulu önderimizi bu önemli günde bir kez daha yad edeceğiz. Mustafa Kemal, vatanına ve ulusuna çok yüce duygularla bağlı, vatan savunmasını her şeyin üzerinde tutan, millet sevgisi tutku derecesinde olan, yaşarken ve öldükten sonra da maddi ve manevi tüm varlığını ulusuna adayan bir devlet adamı ve komutandı. O, tarihte büyük devletler kuran ve yüksek bir uygarlık seviyesine sahip olmuş olan Türk Milleti´nin büyüklüğüne inanmış ve Türklüğü ile hep gurur duymuştur. Atatürk, çok yönlü ve üstün kişiliği olan bir liderdi. mensubu bulunduğu ulusu için canını ortaya koymaktan hiç çekinmedi. Her türlü zorluğa katlanarak kendisini ulusuna adadı. Atatürk, toplumun her kesimini kucaklayan bir halk adamıydı. O, hem milli mücadele hem de cumhuriyeti inşa sürecinde daima ileriye bakmış, ileriye yürümüştür. Bugün, büyük Atatürk´ün yolundan giden bizlere düşen görev de yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır. Bunun için, 10 Kasım´ların aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı durumuna getirmeliyiz. Atatürk´e saygının gereğinin bu olduğuna, O´nun manevi huzuruna ancak bu şekilde başımız dik alnımız açık olarak çıkabileceğimiz inancında olmalıyız. Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti´ne her yönü ile sahip çıkacağımıza söz veriyor, işte bu duygu ve düşüncelerle O´nu bu ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum."
Okul Müdürü Erdin´in konuşmasının ardından Atatürk´ün yaşamından kesitlerini sunulduğu sinevizyon gösterisi sunuldu. Daha sonra Nerime Yüksel Ortaokulu öğrencileri şiirlerini seslendirdi. Ardından, ?10 Kasım ve Atatürk? adlı oratoryo ve yine öğrenciler tarafından hazırlanan skeç ile koro gösterileriyle devam eden tören, hafta içinde yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ilçe protokolünce ödüllerinin dağıtılmasıyla sona erdi. Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: Atamızı özlemle andık
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli