Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Atamızı özlemle anıyoruz

Atamızı özlemle anıyoruz

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümü nedeniyle tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de törenlerle anılacak.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümü nedeniyle tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de törenlerle anılacak.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün aramızdan ayrılışının 78. yıldönümü nedeniyle uygulanacak anma programı belli oldu.
Erdek Kaymakamlığınca hazırlanan programa göre, Atatürk`ü anma törenlerine 10 Kasım Perşembe günü (bugün) saat 08.45`te, cumhuriyet alanında başlanacak. Çelenklerin anıta sunulmasının ardından, saat 09.05`te verilecek ´ti´ işaretiyle saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek. Marşın bitiminde bayraklar yarıya indirilecek. Saygı duruşu süresince, kamu kurumlarının sirenleri ile çevrede bulunan araçların klaksonları, deniz araçlarının düdükleri çalacak. Anma programının ikinci bölümü, Erdek Öğretmenevi ve A.S.O. konferans salonunda sürecek. Konferans salonunda saat 10.00´da saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayacak törende, günün anlam ve önemini belirten konuşma Nerime Yüksel Ortaokulu Müdürü Metin Erdin tarafından yapılacak. Slayt gösterileri ve öğrencilerce hazırlanan "Atatürk Oratoryosu"nun sunulmasıyla anma programı devam edecek. 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü anma programı çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve Atatürk´ün sevdiği şarkıların söylenmesiyle birlikte sona erecek.

Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Atamızı özlemle anıyoruz
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli