Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Atamızı saygı, sevgi ve özlemle andık

Atamızı saygı, sevgi ve özlemle andık

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 80. yıldönümünde ilçemizde törenlerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 80. yıldönümünde ilçemizde törenlerle anıldı.
Atatürk´ü anma töreni Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtı´na çelenklerin sunulmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk´ün hayata gözlerini yumduğu saat 9´u 5 geçe, sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Çelenk sunma törenine; Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Deniz Albay Ateş Kalkan, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Anma töreninin ikinci bölümü Erdek Öğretmenevi Konferans Salonu´nda saat: 10.00´da başladı.
Erdek Muzaffer Güler Ortaokulu tarafından hazırlanan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşma Okul Müdürü Ebru Yıldız tarafından yapıldı.
Yıldız konuşmasında, Atatürk´ün zamansız ölümü ile tüm ülkenin tüm dünyanın sarsıldığını ama onun vakur te-miz dedikodulara karışmadan sevgi dolu aramızdan ayrıldığını ifade etti. 

Yıldız, konuşmasının devamında şunları kaydetti: ?Yıl 1938 10 Kasım Perşembe hatırdan çıkmayacak bir sonbahar günü. Sarsılıyor İstanbul Yeditepe yaman esti Dolmabahçede rüzgar. Onu çok erken kaybettik. Kimsenin beklemediği bir anda ölümü ona hiç yakıştıramazken gitti sarsıldık. Yalnız İstanbul Yeditepe değil, bütün vatan bütün cihan sarsıldı. Ulusu yaşasın diye çok dua etti, ozanlar ömrüne katmak için Tanrı ömrümüzden alsın dedi fayda etmedi. Hala şaşkınız, hala vurgun yemişler gibi kendimize gelememiştik. Gerçek olamaz olsa olsa bir düş 9´u 5 geçe Atam ölmüş. Böyle toptan bir yas nerde görülmüş? beraber ağlıyoruz kurtlar kuşlar. O kısacık ömrü boyunca daima başarılı oldu. Sanki Devlet kurmak için yaratılmıştı ve sanki tarih o ortaya çıksın diye seyrini değiştirmişti. Bu büyük adamın herkesin takdir ettiği yılmaz ve yenilmek bilmeyen güçlü bir karakteri vardı. Bütün evren bu büyük kuvvet ve yeteneği, yoktan var ettiği gençlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti ile tanıdı. Anafartalar kadar, yemen çölleri de onun yarattığı destanlara hayrandı. Yıkıntı halindeki ülkeden mahur bir ülkeye ezilmiş belleğini yitirmiş bir ulustan egemen özgür bir ulusa ulaştıran bu ruh, onun ulusuna aşıladığı bir ruhtur. Ölümün, sevginin itibarının doruk noktasındayken öldü. İsmi yıpratılmadan dedikodulara karıştırılmadan makul ve temiz. Tıplı ününün doruğundaki bir sanatçının jubile yaparak sanatı bırakması gibi eksiğini zayıflığını göstermeden. Şimdi ölümü ile sona eren hayatı aynı sonsuz sevgi ve saygıyla ulusunun yaşantısında. Ey Atatürk toprağın bol olsun huzur içinde uyu."
Yıldız´ın konuşmasının ardından şiirler okundu, Atatürk´ün hayatından kesitler canlandırıldı.
İlçemiz okullarında görev yapan müzik öğretmenleri, öğrenciler ile birlikte Atatürk´ün sevdiği şarkılar seslendirilirken, program okul korosu ve öğrencilerinin canlandırmaları ile devam etti. 
İlçemiz okullar arası ?Ataya Saygı? konulu şiir ve kompozisyon dalında yapılan yarışmalarda birinci olan öğrencilerin eserlerini okunasıyla devam eden program, hafta içinde yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ilçe protokolünce ödüllerinin dağıtılmasıyla sona erdi.
Haber: Tuncay Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli