Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Ata´nın sevdiği türküler hep birlirte söylendi

Ata´nın sevdiği türküler hep birlirte söylendi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Balıkesir´e gelişinin 97. yıldönümü nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Müziği Topluluğu tarafından ?Atatürk´ün En Sevdiği Türküler? adlı bir konser gerçekleştirildi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Balıkesir´e gelişinin 97. yıldönümü nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Müziği Topluluğu tarafından ?Atatürk´ün En Sevdiği Türküler? adlı bir konser gerçekleştirildi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği konserde türküler hep bir ağızdan söylendi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı´na bağlı olarak hizmet veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, Balıkesir´e gelişinin 97. yıldönümü nedeniyle unutulmaz bir konser verdi. Salih Tozan Kültür Merkezi´nde, Türk Müziği Topluluğu tarafından sunulan ?Atatürk´ün Sevdiği Türküler? adlı konserin şefliğini konservatuar hocalarından Hakan Altıntaş, sanat yönetmenliğini ise konservatuar şube müdürü Atik Sahil gerçekleştirdi.
Türk Müziğine gönül veren sanatçılar konserde ?Sarı Zeybek Şu Dağlara Yaslanır?, ?Yemen Türküsü?, ?Manastır´ın Ortasında?, ?Maya Dağdan Kalkan Kazlar? gibi ölümsüz eserleri Atatürk için seslendirdiler.
Konserin kapanışı Atatürk´ün en sevdiği halk danslarından Balıkesir Pamukçu Bengisi´nin oynanmasıyla sona erdi.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli