Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Atatürk Anıtı´na getirilen çelenk koyma yasağının sonlandırılmasını istedi

Atatürk Anıtı´na getirilen çelenk koyma yasağının sonlandırılmasını istedi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, resmi törenlerde siyasi partilerin Atatürk anıtına çelenk koyma yasağına tepki gösterdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, resmi törenlerde siyasi partilerin Atatürk anıtına çelenk koyma yasağına tepki gösterdi.
Ulusal bayramlarımızda 2012 yılından bu yana hep tekrarlanan bir tartışma yaşandığını hatırlatan Akın, il ve ilçelerde resmi törenlerde Atatürk anıt ve büstlerine siyasi partilerin çelenk sunmalarına izin verilmediğini açıkladı.
Akın, ?AKP iktidarı tarafından 5 Mayıs 2012 tarihinde ?Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği?nde yapılan değişiklikle siyasi partilerin Atatürk anıt ve büstlerine çelenk sunma uygulamasına son verilmiştir. Bu nedenle siyasi partilerimiz ancak resmi tören bittikten sonra kendi çelenklerini sunabilmektedir. Bu konu her resmi bayramda sorun olmayı sürdürmektedir.? dedi.
Akın, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Pazar günü kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında da aynı durum tekrarlanmış ve pek çok ilimiz ve ilçemizde partimizin il ve ilçe örgütleri Atatürk anıtlarına resmi törende çelenk sunamamışlardır. Ülkemizin kurucusu büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk´e şükranlarını sunmak herkesin en doğal hakkıdır. Bunun engellenmiş olması kabul edilemez. Yaşanmakta olan bu yanlışlığın ortadan kaldırılması ve siyasi partilerinde Atatürk anıtlarına çelenk sunabilmelerinin önünün açılması amacıyla bir kanun teklifi hazırlayarak 14.12.2016 tarihinde TBMM Başkanlığına vermiştim. İl ve ilçelerimizde her resmi bayramda yaşanan bu sorunun aşılabilmesi için bu kanun teklifime, TBMM´de temsil edilen her partiye mensup bütün milletvekili arkadaşlarımdan destek bekliyorum. Demokratik siyasi yaşamımızın en önemli kurumlarından kabul ettiğimiz siyasi partilerimize karşı uygulanan bu yasak ülkemize yakışmamaktadır.? Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli