Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Atatürk, Bandırma´da!

Atatürk, Bandırma´da!

Atatürk´ün Bandırma´ya gelişinin 90. yılında konuşan Belediye Başkanı Dursun Mirza: ?Atatürk, cumhuriyetin ta kendisidir?

Atatürk´ün Bandırma´ya gelişinin 90. yıldönümü iki ayrı törenle kutlandı.
Önce, eski iskelede ?temsili karşılama töreni? düzenlendi. Törene Kaymakam Tuncay Sonel, 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Reşit Çelenk ve Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın yanı sıra daire müdürleri, sivil toplum örgütleri, askeri birlikler, öğrenciler, vatandaşlar ve belediye bandosu katıldı. Atatürk´ün, Bandırma´ya geliş saati olan 13.00´te, eski iskeleye yanaşan römorkörden çıkan iki öğrenci tarafından, Atatürk´ü temsil eden bayrak, Kaymakam Tuncay Sonel´e teslim edildi. Saygı duruşunun ardından, ikinci tören için cumhuriyet alanına geçildi. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı adına Atatürk anıtına çelenk sunulmasının saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı söylendi. Günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmayı Belediye Başkanı Dursun Mirza yaptı. Atatürk´ün, Bandırma´ya ilk kez, 90 yıl önce, 8 Ekim 1925 günü geldiğini belirten Mirza, böyle özel günlerde Atatürk´ü anmanın çok ötesinde, O´nu anlamaya çalışmanın daha önemli olduğuna dikkati çekerken, şunları söyledi:
?Atatürk´ü anlamak, Türkiye Cumhuriyeti´ni, cumhuriyetin edinimlerini, başarılarını, yaratımlarını anlamak demektir. Atatürk´ü anlamak, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde başı dik, onurlu bir insan gibi yaşamaktır. Yurttaş olmanın, ülkesinin geçmişini ve geleceğini paylaşmanın keyfini sürebilmektir. O´nu anlamak, tüm yaşamını adadığı davasını, uygarlık projesini anlamaktır. Yaptıklarını, söylediklerini, koyduğu hedefleri anlamaktır. Gerçekleştirdikleriyle, ulaşmak istediği hedefleriyle gururlanmak, övünmek, kıvanmaktır. Atatürk, cumhuriyetin ta kendisidir. Biz, Atatürk´ü sevdik ama O´nu tam olarak anlayamadık. Zaten anlasaydık, bugünleri yaşamazdık. Büyüklüğünü tüm dünyanın kabul ettiği Atatürk´ümüzü, ne acıdır ki bazıları kabullenemiyor. O´na dil uzatmaya çalışıyorlar. Ama bu düşüncedeki zavallılar, her zaman, bu ülkede tek başlarına kalmaya mahkumdur. Çünkü ulusumuzun, Atasına duyduğu sevgi o kadar büyüktür ki, yapılan her saldırıda O´na bağlılığımız daha da güçlenmektedir.?
Tören, bir öğrencinin seslendirdiği şiirle sona erdi.
Adalet Bakanı Kenan İpek, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça ve Ahmet Akın, kutlama mesajları gönderdiler.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Atatürk Bandırma
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli