Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Atatürk, Bandırma´da

Atatürk, Bandırma´da

Ata´nın, Bandırma´ya gelişinin 91. yıldönümüne coşkulu kutlama

Atatürk´ün, Bandırma´ya gelişinin 91. yıldönümü törenlerle kutlandı.

İlk tören, Atatürk´ün, Bandırma´ya ayak bastığı tarihi iskelede gerçekleşti. Atatürk´ü temsilen, üzerinde Ata´nın dev posteri ve Türk bayrağı bulunan römorkör, iskeleye yanaştı. Römorkörden çıkan bir öğrenci, elindeki Türk bayrağını Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel´e öperek verdi. Belediye bandosunun, Atatürk´ün sevdiği şarkı ve türküleri çalmasının ardından kutlama töreni cumhuriyet alanında sürdü. Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasını Bandırma Belediye Başkan Vekili Sami Türkmen´in konuşması izledi. Türkmen, ?Bandırma için çok özel bir günü kutluyoruz. Atatürk, Türk Ulusu için sevgi, minnet ve özlemdir. Atatürk, onurlu bir yaşamdır. Atatürk, tam bağımsız ve güçlü bir devlet, ölümüne direniş, çağdaşlık, tam demokrasi, özgürlük ve çağlar sonrasını görebilmektir. İyi ki, O´nun gibi özel bir lidere sahibiz. Bugün ve yarınlarımızı O´na ve devrimlerine borçluyuz? dedi.

Şiirlerin seslendirilmesi ve halk oyunları gösterisinin ardından tören sona erdi.

Törene, Kaymakam Tuncay Sonel, 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ahmet Biçer ve Belediye Başkan Vekili Sami Türkmen´in yanı sıra daire müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı ve CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, kutlama mesajı gönderdi.

Haber : Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Atatürk Bandırma
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli