Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Atatürk Bulvarı yenilendi çevre yolu yapımı bekliyor

Atatürk Bulvarı yenilendi çevre yolu yapımı bekliyor

Bandırma İlçesi´nde yapımı devam eden Atatürk Bulvarı´nın 1. etap bölümü hizmete açıldı.

Bandırma İlçesi´nde yapımı devam eden Atatürk Bulvarı´nın 1. etap bölümü hizmete açıldı.
Aşağı İstasyon TMO depoları ile Mehmetçik Caddesi ışıklı kavşak arası araç trafiğine açıldıktan sonra, ışıklı kavşaktan MİGROS istikametine doğru olan 500 metre sonraki ışıklı kavşak arasının yapımına da başlandı. Daha sonra ise Bandırma Özel Hastane istikameti de yapılarak yaklaşık 5 aydan beri süren Atatürk Bulvarı bitmiş olacak.
Araç trafiğinin yaz sezonunun açılması nedeniyle artış gösterdiği şu günlerde feribot seferlerinin de arttığı dikkate alınırsa son etabının da hızla bitirilmesi gerekiyor.
Bandırma Belediyesi eski Başkanlarından merhum Dr. Halil Ünlü zamanında İDO tarafından yapılan bulvar, ağır vasıta geçişleri önlenemediği için zaman içinde bozulmuştu. İstiklal Caddesi ve Fatih Caddesi´nden sonra Bandırma´nın en şık bulvarı olmaya namzet Atatürk Bulvarı özellikle orta refujün başarılı bir şekilde ağaçlandırılmasıyla şık bir görünüm aldı. Trafik yön levhalarının da yeterli gözükmesine rağmen ağır vasıtalara yasak olan bulvar girişinde yasak ile ilgili bir uyarı levhasının da konulması gerekiyor.
Öte yandan çevre yolu inşaatının hala bitirilememesi nedeniyle zaman zaman kazalar meydana geliyor ve trafik sıkışıklığına neden oluyor. Çevre yolunun bitmesi halinde büyük rahatlık sağlanacağı belirtilirken, söz konusu yolun yapılmama nedeni olarak tahsisat sıkıntısı olduğu iddia ediliyor. Haber: Erdem Özcan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli