Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Atatürk Evi inşası hızla devam ediyor

Atatürk Evi inşası hızla devam ediyor

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan´ın ?Hayalimdeki Ev´ dediği Atatürk Evi inşası hızla devam ediyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´na kadar hizmete alınması planlanan Atatürk Evi yapımında incelemelerde bulunan Başkan Orkan, inşaata bir tuğ

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan´ın ?Hayalimdeki Ev´ dediği Atatürk Evi inşası hızla devam ediyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´na kadar hizmete alınması planlanan Atatürk Evi yapımında incelemelerde bulunan Başkan Orkan, inşaata bir tuğla da kendisi koydu.
Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan´ın ilçe için hayata geçirmek istediği hayalleri arasında yer alan Atatürk Evi (Karesi Vilayet Müzesi) inşası sürüyor.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´na kadar hizmete alınması planlanan Atatürk Evi´nde incelemelerde bulunan Başkan Orkan, evin inşasını yılsonuna kadar tamamlayacaklarını söyledi.
Atatürk Evi´nin kaba inşasının tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Başkan Orkan, ?2021 yılına girdiğimiz günlerden itibaren de peyzajı ve bahçe düzenlemesiyle ilgili çalışmalarımız olacak. Böylelikle hedefimiz olan 23 Nisan´a yetiştirmek istiyoruz. Atatürk Evi´mizi tamamladığımızda mülki amirlerimizde uygun görürse, 23 Nisan, 19 Mayıs gibi kutlamalarımızı yapabileceğimiz bir yeri kazanmış olacağız.? dedi.
Atatürk Evi´ni hayali olarak niteleyen Orkan, şöyle konuştu: ?Kuva-yi Milliye Mahallesi sınırları içerisinde Bölge Trafik Müdürlüğü yanında bulunan yaklaşık 8 dönümlük alanda Kuva-yi Milliye döneminde düşmana karşı Milli Müdafaa ateşinin ilk yakıldığı şehrimize, o dönemki adıyla Karesi Vilayeti´ne ait hatıraların sunulduğu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Selanik´te doğduğu evden ilham alınarak bir müze binası yapılıyor. Selanik´te bulunan evin birebir projesinin uygulanacağı 115,60 m2 oturumlu ve 3 kattan oluşan 370,35 m2 toplam inşaat alanına sahip binada Milli Mücadele Dönemi´nde Karesinin, Balıkesir´in önde gelen isimlerini tanıtıp, bu isimler kimlerdir neler yapmıştır bunlar aktarılarak, çocukların atalarını tanıması amaçlanıyor.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu