Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Atatürk heykeli ve Halk Kütüphanesi törenle açıldı

Atatürk heykeli ve Halk Kütüphanesi törenle açıldı

Edremit Belediyesi tarafından Güre Cumhuriyet Meydanı´na yapılan ?Ufka Bakan Atatürk? heykeli ile Altınoluk Mahallesi´nde ki Halk Kütüphanesi düzenlenen törenle açıldı.

Edremit Belediyesi tarafından Güre Cumhuriyet Meydanı´na yapılan ?Ufka Bakan Atatürk? heykeli ile Altınoluk Mahallesi´nde ki Halk Kütüphanesi düzenlenen törenle açıldı.
Ünlü heykel sanatçısı Tankut Öktem´in kızı heykel sanatçısı Pınar Öktem Doğan tarafından Güre İskele Mahallesi Cumhuriyet Meydanı´nda yapılan ?Ufka bakan Atatürk? heykeli pandemi tedbirleri nedeniyle sade bir törenle açıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan, heykeli 98 yıl önce 9 Şubat 1923 tarihinde, Edremit´e ilk ziyaretini yapan Atatürk´ün aziz ruhuna armağan ettiklerini söyledi.
?Edremit, nasıl ki bir uçtan bir uca bağrına denizi almıştır, Atatürk ise bir uçtan bir uca yüreğimize demir atmıştır. Ve ona olan sevdamız Anayasa´nın ilk üç maddesi gibidir; Değişmez, Değiştirilemez, Değiştirilmesi teklif dahi edilemez? şeklinde konuşan Başkan Arslan, ?Bu heykeli, vatansever ve üreten Güre´lilere ve onun güzel yarınlarına armağan ediyoruz. Bu heykeli Atatürk ile birlikte bu toprakları savunan kahraman Kuvayi Milliyeci Güre´li Şükrü Bey´e, Sezayi Bey´e, İsmail Efendiye, Mustafa Bey´e ve Azîz şehitlerimize, minnet ve şükranlarımızla ithaf ediyoruz. Bu heykeli 98 yıl önce 9 Şubat 1923 tarihinde, Edremit´e ilk ziyaretini yapan Atatürk´ün aziz ruhuna armağan ediyoruz.? diyerek sözlerine ekledi.
Başkan Arslan, konuşmasının sona ermesinin ardından heykel sanatçısı Pınar Öktem Doğan´a teşekkür plaketini takdim etti.
Altınoluk´ta Halk Kütüphanesi açıldı
Altınoluk Mahallesi´nde Ayhan Şahenk Kültür Merkezi´nin üst katlında yer alan daha önce atıl durumda olan Altınoluk Halk Kütüphanesi´nin açılışı yapıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı Selman Arslan, ?Bilişimi, teknolojiyi ve 7620 adet kitabımız ile Altınoluk´lu vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Altınoluk´a yakışan bu kütüphaneyi halkımıza armağan ediyoruz.? dedi.
Hizmete giren Halk Kütüphanesi´nde 25 kişi aynı anda faydalanabiliyor, 7624 kayıtlı kitap, 5 bilgisayar, 1 yazıcı ve 4 tablet yer alıyor.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı