Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Atatürk Özel Eğitim Okulu Müdürü Kartal´dan açıklama

Atatürk Özel Eğitim Okulu Müdürü Kartal´dan açıklama

Algan Kartal: ?Sorumluluğumuz ve misyonumuzun bilincindeyiz?

Bandırma Atatürk Özel Eğitim Okulu Müdürü Algan Kartal, içinde bulunduğumuz 2015-2016 eğitim-öğretim yılıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanı içinde bulunduklarını vurgulayan Algan, şu düşünce ve duygulara yer verdi:
?Geçtiğimiz yıl, kısıtlı olanaklara karşın iyi işler çıkardığımız ve okul olarak kendimizi tüm alanlarda geliştirip adım adım kurumsallaşma hamlesini başlattığımız bir yıldı. Başta mülki ve idari amirlerimizin ve duyarlı halkımızın okulumuza gösterdiği yakın ilgi, maddi-manevi destek ve tutumları bizleri motive ederek, gerçekleştirdiğimiz eğitim-öğretim faaliyetlerinde belli bir standardı yakalamamızda önemli bir etken olmuştur. Özellikle 23 Nisan Çocuk Şenlikleri´nde ve mayıs ayında gerçekleştirilen ?Engelliler Haftası´ kapsamında okulumuzun sergilediği etkinlikler Bandırma kamuoyunda büyük beğeni ve takdirle karşılanmıştır. Bu da bizleri ayrıca mutlu eden önemli bir geri bildirimdir.?
Algan, açıklamasında, bu eğitim-öğretim yılında da, okul olarak öğrencileri ve aileleri için en yüksek katkıyı sağlama çabası içinde bulunacaklarını vurgularken, şu değerlendirmede bulundu:
?Hâlen koyduğumuz hedeflere inanmış, belli bir amaç etrafında kenetlenmiş, genç ve dinamik bir eğitici kadrosuna sahibiz. Okulumuzda gerek klasik eğitim, gerekse teknolojik araçlarla desteklenmiş modern öğretim yöntemleri bir arada kullanılmaktadır. Ekibimizdeki deneyimli öğretmenlerimiz, aramıza yeni katılan genç arkadaşlarımıza ders saatleri dışında seminerler vermekte ve okul içinde sürekli bir bilgi paylaşımı yaşanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığımızın sağladığı ücretsiz taşıma ve öğle yemeği olanakları sayesinde öğrencilerimizin servis ve beslenme ihtiyaçları giderilmektedir. Okulumuzda kadrolu hemşiremiz tarafından öğrencilerimize her gün, her saat, revirde sağlık hizmeti sunulmaktadır. İlk ve ortaokul kademelerimiz için ayrı ayrı hizmet veren iki rehberlik uzmanımız, çocuklarımızın gelişimsel durumlarını izlemekte ve ailelerimize psikolojik danışmanlık hizmeti sağlamaktadır. Yine bu yıl, okulumuzda proje ekibiyle ulusal ve uluslararası düzeydeki eğitim projelerine katılmayı hedeflemekteyiz. İlk olarak TÜBİTAK´ın her yıl düzenlediği proje etkinliğine başvurumuzu yapmak için gerekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizler, sorumluluğumuzun ve misyonumuzun önemini bilen, bizlere emanet edilen engelli çocuklarımızı bir anne-baba şefkatiyle benimseyip kucaklayan eğitimcileriz. Güzel duygularla ve önemli hedeflerle başlattığımız bu eğitim-öğretim yılını başarılı ve sorunlardan uzak bir şekilde geçirmek için tüm çabalarımızı ortaya koyacağız. Geçmişte olduğu gibi çevremizin, duyarlı vatandaşlarımızın bizlere sağlayacağı her çeşit destek ve işbirliği de gücümüze güç katacaktır.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli