Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Atatürk, Bandırmada

Atatürk, Bandırmada

Atatürkün Bandırmaya gelişinin 86. yıldönümü törenlerle kutlandı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün Bandırmaya gelişinin 86. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Atatürk`ün Bandırma`ya gelişinin 86. yıldönümü törenlerle kutlandı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün Bandırma`ya gelişinin 86. yıldönümü törenlerle kutlandı.
Kutlamalar, Atatürk`ü temsil eden bayrağı taşıyan öğrencilerin römorkör ile iskeleye yanaşmasıyla başladı. Bayrağın, İlçe Kaymakamı Ali Mantı`ya teslim edilmesinin ardından, limandaki tüm deniz araçları sirenlerini çalarken, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Törene, Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Garnizon ve 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral A. Levent Taştan, Belediye Başkanı Sedat Pekel, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, siyasi parti temsilcileri, askerler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.
Kutlamaların ikinci bölümü Cumhuriyet Alanı`nda gerçekleştirildi. Tören, Atatürk Anıtı`na çelenk sunulması ile başladı. Çelenklerin Atatürk Anıtı`na sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı`mız söylenerek, bayrağımız göndere çekildi.
Gününü anlam ve önemini belirten konuşmayı Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel yaptı. Pekel, Atatürk`ü çok sevdiğimizi vurgulayarak başladığı konuşmasında, şunları söyledi: "O bizim her şeyimiz. O`nun büyüklüğünü kelimelerle anlatmak tam olarak mümkün değil. Tüm ulusun kalbinde kolay kolay kimsenin erişemeyeceği çok özel bir yeri var. Ulusumuz için yaptıklarına baktığımızda, Atamız, bu yüce sevgiyi fazlasıyla hak ediyor. Karanlıklar içinde kalmış, umudunu yitirmiş, geleceğini kaybetmiş ulusumuzu çağdaş uygarlıkla tanıştırdı. İşgal edilen vatanımızı onurlu bir bağımsızlık savaşıyla yeniden geri alarak, Türkiye Cumhuriyeti`ni kuran ulusumuza önderlik etti. En zor anlarda bile umudunu asla yitirmedi. Bizler, bugün O`nun izindeyiz. İlkelerini, Türkiye Cumhuriyeti`ni sonsuza dek yaşatacağız."   Haber: Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli