Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Atatürk, Bandırmada

Atatürk, Bandırmada

Belediye Başkanı Pekel: Atatürk, sonsuza dek gönlümüzde yaşayacak

Atatürk`ün Bandırma`ya ilk gelişinin 87. yıldönümü törenlerle kutlandı.
İlk tören, eski iskelede gerçekleşti. Burada, denizden gelerek, iskeleye yanaşan römorkörden çıkan iki öğrenci tarafından bayrağımız, Ata`nın Bandırma`ya gelişini temsilen Kaymakam Ali Mantı`ya teslim edildi. Saygı duruşunun ardından, çelenk sunma ve kutlama töreni için Cumhuriyet alanına geçildi. Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasından sonra saygı duruşu gerçekleşip, İstiklâl Marşı söylendi.
Günün anlam ve önemini dile getiren konuşmayı Belediye Başkanı Sedat Pekel yaptı. Pekel, Atatürk`ün, ulusuna önder olarak, yalnızca ulusunun huzur ve mutluluğu için çalışan bir devlet adamı olarak Türkiye Cumhuriyeti`ni kurup, bizlere emânet ettiğine dikkati çekerken, "Atatürk, ulusal birliğimizin, ülkenin bağımsızlığının ve çağdaşlaşmanın simgesidir. Atatürk devrimleri ile yönünü çağdaş uygarlığa çeviren Türkiye, yolundan sapmadan, güvenilir adımlarla geleceğe doğru yürümektedir. Türk Ulusunun kurtarıcısı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu, eşsiz devlet adamı ve büyük devrimci Atatürk, sonsuza dek gönlümüzde yaşayacak, ilke ve devrimleri, ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir" dedi.
Kutlama törenine Kaymakam Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel, 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral M. Uğur Balkış,  Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin ve İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aki`nin yanı sıra daire müdür ve âmirleri, siyasi parti ilçe başkanı ve temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Törene Balıkesir Milletvekilleri M. Cemal Öztaylan, Namık Havutça, Tülây Pabuççu ve Haluk Ahmet Gümüş de birer kutlama mesajı gönderdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı