Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Atatürk´e hakaret şahsın adını kültür evine verdiler

Atatürk´e hakaret şahsın adını kültür evine verdiler

vAtatürk´e ?Firavun? diyen şahsın adı kültür evine verildi.

Atatürk´e ?Firavun? diyen şahsın adı kültür evine verildi.
Milli Eğitim eski Bakanlarından Mustafa Necati Bey´in adını taşıyan kültür evine, Atatürk´e ´Firavun´ diye hakaret eden Nuri Pakdil´in adını verdiler.
Altay Spor Kulübü´nün kurucusu, Atatürk´ün yakın çalışma arkadaşı ve Milli Eğitim eski bakanı Mustafa Necati´nin adını taşıyan Ankara´daki Kültür Evi´ne şeriatçı yazar Nuri Pakdil´in adının verilmesi büyük tepki yarattı.
Milli Mücadele kahramanlarından Mustafa Necati Bey´in Milli Eğitim Bakanlığı´na bağışladığı binaya, Cumhuriyet düşmanlığı ile bilinen ve Atatürk´e "Firavun" diyen Pakdil´in adı verilerek, "Nuri Pakdil Edebiyat Müzesi" tabelası asıldı.
Altay Spor Kulübü taraftarları, Ankara´da sivil toplum örgütleri, siyasiler ve yurttaşlar bu değişikliğe büyük tepki gösterirken, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´da yaşananlara sessiz kalmadı.
Bölgemiz Milletvekili Akın´dan tepki gecikmedi
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´da TBMM Genel Kurulu´nda yaptığı konuşmayla duruma tepki gösterdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı´na ait "Mustafa Necati Kültür Evi"nin isminin "Nuri Pakdil Edebiyat Müzesi Kütüphanesi" olarak değiştirilmesini eleştiren CHP Milletvekili Akın, ?Atatürk´ün yol arkadaşlarının isimleri de tahammül edemeyen anlayışı kabul etmemiz mümkün değildir. Derhal bu yanlıştan dönülmelidir? dedi.
Mustafa Necati´nin Balıkesir´de Eğitim Fakültesine adını veren, Baro´yu kuran, Balıkesir´de gazete çıkaran ve Atatürk´ün yol arkadaşı olduğunu milletvekillerine hatırlatan Akın, şunları söyledi: ?İktidar, bir kez daha Cumhuriyet´e ve onun kazanımlarını hedef alan bir uygulamaya imza attı. Milli Mücadele döneminde, Kuvayı Milliye´nin Başkenti Balıkesir´de gazete çıkaran, Baro´yu kuran, Balıkesir´de eğitim fakültesine de ismi verilen Mustafa Necati Uğural´ın evinin adını değiştirdi yerine Türkiye Cumhuriyetin kurucusu, Türk Milleti´nin kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e hakaret eden Nuri Pakdil´in adını verdi. Mustafa Necati´nin anısına saygı gereği evine sahip çıkılması gerekirken bu düşmanca tavır niye? Atatürk´ün yol arkadaşlarının isimleri de tahammül edemeyen anlayışı kabul etmemiz mümkün değildir. Derhal bu yanlıştan dönülmelidir. Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti kuran ve kazanımlarını emanet edenlerin hatırasına yapılan her türlü yıkıcı girişime asla izin vermeyecektir.?
M. Necati´nin ölümü Atatürk´ü ağlatmıştı
Ölümüyle Atatürk´ü ağlatan Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati genç Türkiye Cumhuriyeti´nin üç bakanlığını yapmıştı.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı