Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Atatürk'ün Bandırma'ya Gelişinin 96.yıldönümü kutlandı

Atatürk

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma'ya gelişinin 96. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma'ya gelişinin 96. yıldönümü törenlerle kutlandı. 
Bandırma İskelesi’nde düzenlenen temsili karşılama töreninde, denizden römorkörle karaya çıkan iki kız öğrenci yanlarındaki Türk bayrağını Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal’a teslim etti. 
Kaymakam Aksakal ve beraberindekiler daha sonra Cumhuriyet Alanı’na geçti. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. 
Atatürk'ün Bandırma'ya ilk gelişinin 96. yıl dönümünün kutlu olmasını dileyen Tosun, şöyle konuştu: “Geleceği gören, devrimleriyle günümüzü ve hatta gelecek çağları aydınlatan Atatürk’ün Bandırma’yı ziyaretinden elbette mutluyuz, gururluyuz. Bilmeyen veya unutmuş olanlara hatırlatmak isterim: “Atatürk” sadece bir soy isimden ibaret değildir. Atatürk: Kaderine terk edilmiş bir milletin var olma mücadelesi ve bunu başarmış olmanın haklı bir gurur ifadesidir. Çaresiz bir ruh halinden, tüm dünyaya: Ya İstiklal Ya Ölüm diyebilme cesaretidir. 96 yıl önce, 8 Ekim 1925’te Bandırma’yı ziyaret eden Atatürk, işgalden büyük yara almış bu şehre bakıp şöyle demişti: “Milletimiz çalışkandır. Bu fazileti taşıyan Bandırmalıların, en kısa zamanda şehirlerini imar edeceklerinden, halen barut ve is kokan bu güzel beldeyi mamur hale getireceklerinden hiç şüphe etmiyorum". Yeniden imar ettiğimiz ve mamur hale getirdiğimiz Bandırma, Atatürk ilkelerine, Cumhuriyet değerlerine gönülden bağlıdır. Milletimize olan inancı ve hürriyet aşkıyla, Mustafa Kemal’i Samsun’a taşıyan vapurun adındayız. Ayyıldız Tepe’de emperyalizme sıkılmış, Kurtuluş Savaşımızın son kurşunundayız. Elbette gururluyuz çünkü biz Bandırmalıyız. Başta Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet, saygıyla anıyorum.” 
Törenlere, Kaymakam Engin Aksakal, CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Garnizon Komutanlığını temsilen Hv. Svn. Albay Serdar Belginkurt, Belediye Başkanı Tolga Tosun, Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, şehit yakınları ve gazilerimiz ile vatandaşlar katıldı. 
Haber: Ahmet Pesen 
 



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı