Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Atatürk’ün Erdek’e geliş programı hazır

Atatürk’ün Erdek’e geliş programı hazır

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Erdek’i ziyaretinin anısına gerçekleştirilecek anma programı belli oldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Erdek’i ziyaretinin anısına gerçekleştirilecek anma programı belli oldu.

Büyük önderin yaşamındaki son ziyaretini yaparak, 24 Haziran 1938’de, “Savarona” yatıyla Erdek’e gelişinin ilk kez kutlanacağı program, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Erdek İlçe Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Erdek Şubesi ve Güney Marmara Platformları Birliği tarafından organize şekilde hazırlandı.

Program, 24 Haziran 2023 Cumartesi günü, cumhuriyet alanındaki çay bahçelerinin önündeki sahilde, saat 18.30’da başlayacak. Buradaki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmalar yapılacak. Ardından, Atatürk’ün geliş gününü yaşayan Erdeklilerin anıları dile getirilecek. Ata’mızın gelişi adına denize çelenk bırakıldıktan sonra tören sona erecek.

Kutlama komitesinde, CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, Atatürkçü Düşünce Derneği Erdek Şube Başkanı Berrin Atasoy, Güney Marmara Platformları Birliği üyesi Salih Yaldız, İnciser Örnekli, Hülya Ay, Ali Karaman ve gazeteci-yazar Önder Balıkçı yer alıyor.



EMİN REHA ULUÇAY
19.06.2023 20:41:46
Haberdeki resim Erdek değil, Atamızın Erdek i ziyaretinin resmi tarafımdan ( rahmetli annemden kalan fotoğraf arşivinde bulup Erdek Belediyesine verdiğim fotoğraftır. Fotoğrafta Erdek ve Zeytinli ada net bir şekilde görülmektedir. Ayrıca programı tertipleyen CHP Erdek ilçe teşkilatına ve ADD ye sitem ediyorum zira tarihi bir fotoğrafı Erdek e kazandıran şahsıma programa katılım için teklif gelmemesidir. Yine de böyle bir anma yapılması çok önemlidir. Saygılarımla, E. Reha Uluçay Y. Mimar

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı