Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Atatürk'ün Ayvalık'a gelişinin 81. yıldönümü kutlandı

Atatürk

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün Ayvalık`a gelişinin 81.yıldönümü törenlerle kutlandı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün Ayvalık`a gelişinin 81.yıldönümü törenlerle kutlandı.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Türkiye'nin Atatürk sayesinde esaretten kurtularak medeniyete ulaştığını söyledi.
Atatürk'ün Ayvalık'a gelişinin 81. yılı ilk kez geliyormuşçasına aynı heyecanla kutlandı.
Atatürk'ü anma etkinlikleri sabah saat: 10.00`da Karayolları 29.Şube Şefliği bahçesinden başladı. Protokol Ayvalık Belediye Bandosunun çaldığı marşlarla öğrencilerin taşıdığı Atatürk'ü temsil eden büstün arkasından dev Türk bayrağı ve Atatürk resmi eşliğinde 81 yıl önce Ata'nın Ayvalık'a gelişi sırasında kullandığı güzergahı izleyerek ilçe merkezine ulaştı.
Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Daire Amir ve Memurlarının yanı sıra öğrenciler ve çok sayıda vatandaş, Cumhuriyet alanına kadar yürüdü. Yürüyüşün başlangıcı saati olan 10.30`dan itibaren Ayvalık Belediyesi belirli aralıklarla top atışı yaparak Atatürk'ün Ayvalık'a gelişi kutlandı.
Cumhuriyet Meydanında Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Garnizon Komutanı Personel Albay Aydın Nazlı ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer Atatürk Anıtına çelenk sundu.
Çelenklerin sunuluşunun ardından Atatürk ve aziz şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Saygı duruşunu sonrasında Ayvalık Belediye Bandosunun çaldığı İstiklal Marşı alandakiler tarafından coşkuyla seslendirildi.
Ardından günün anlam ve önemine dair konuşmayı Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer yaptı.
Gençer konuşmasında şöyle konuştu: Bugün Ayvalık'ın en mutlu günü. Mustafa Kemal ilk olarak Altınova'ya uğramış, o zamanlar adı Ayazma'ymış. Atatürk bakmış ki burası çok verimli topraklara sahip, her tarafından sular akıyor. Buranın adı Altınova olsun demiş. Buranın adı 81 yıldır Atatürk'ün koyduğu Altınova ismiyle yaşıyor. Altınova'dan yola çıkan Atatürk Ayvalık'a gelmiş bugün yürüdüğümüz bu yoldan geçerek belediyenin önünde oturmuş Ayvalıklılarla sohbet etmiş. Atatürk öyle büyük insanmış ki Anadolu'nun çok yerine matbaa götürmüş. Ayvalık'ta da bir matbaa kurdurmuş. Eksiği görmüş matbaa kurdurmuş, insanlar okusunlar, dünyadan haberleri olsun, fikirlerden haberleri olsun, ufukları açılsın diye.”
Törenin bitimine müteakip Ayvalık Belediye Başkanlığınca hazırlanan lokmalar vatandaşlara dağıtıldı. Atatürk'ün Ayvalık'a gelişinin 81. yılı dolayısıyla şef Ergün Tekincan yönetiminde Ayvalık Belediye Bandosu gün boyunca kentte konser verdi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false