Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

?Ateşe Koşan Kadınlar´ Balıkesir İtfaiyesi´nde çekildi

?Ateşe Koşan Kadınlar´ Balıkesir İtfaiyesi´nde çekildi

Özel bir prodüksiyon şirketi tarafından erkek egemen meslek gruplarında çalışan kadınların konu edileceği ?İlham Veren Kadınlar? belgesel serisinin ilk filmi ?Ateşe Koşan Kadınlar? Balıkesir İtfaiyesi´nde çekildi. 3 kadın itfaiye erinin hikâyelerinin anla

Özel bir prodüksiyon şirketi tarafından erkek egemen meslek gruplarında çalışan kadınların konu edileceği ?İlham Veren Kadınlar? belgesel serisinin ilk filmi ?Ateşe Koşan Kadınlar? Balıkesir İtfaiyesi´nde çekildi. 3 kadın itfaiye erinin hikâyelerinin anlatıldığı belgeselin lansmanı İstanbul´da ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Erkek egemen meslek gruplarında çalışan kadınların hikâyelerini ele alan bir belgesel serisi hazırlamak için ?İlham Veren Kadınlar? projesini başlatan özel bir prodüksiyon şirketi, serinin ilk filmini Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı´nın 3 kadın personeliyle çekti.
Türkiye´de sayıları oldukça az olan kadın itfaiyecilerin hikâyesinin anlatıldığı ?Ateşe Koşan Kadınlar? isminin verildiği belgesel için; yaptığı çalışmalar, fiziki koşullarındaki yeterlilik ve en önemlisi bünyesinde 11 kadın itfaiyeci bulundurularak bu anlamda Türkiye´de öncü olan Balıkesir İtfaiyesi´ni seçen film ekibine, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz gereken tüm desteği verdi.
Proje için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile beraber çalışan ekip; Gubse Balkaya, Hümeyra Karabey ve Merve Öztürk´ün hikâyelerini kayıt altına aldı. Her biri canları pahasına göreve atılmak için hazırda bekleyen kadın itfaiyecilerin çekimleri bir haftada tamamlandı.
Birçok ünlü ve sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla İstanbul´da gerçekleştirilen lansmanla basına tanıtılan ?Ateşe Koşan Kadınlar? belgeseli izleyenlerin beğenisini kazandı.
Büyük ilgi gören belgesel gösteriminin ardından Ceren Akdağ moderatörlüğünde Wavemaker CEO´su Neslihan Olcay, MediaCat Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan ve Oyuncu-Yapımcı Tuba Ünsal ile Türkiye´de çalışan kadınları ve mücadele ettikleri önyargıların konuşulduğu bir panel gerçekleşti.
Projenin yapımcısı Aslı Şeyda Engel, bu ilk bölümün sadece bir başlangıç olduğu ve markaların, paydaşların desteği ile bu seriyi 13 bölüme tamamlayıp, her bölümde farklı bir erkek egemen meslekteki kadınların hikâyesinin anlatılacağını belirtti. Belgesel serisinin diğer bölümlerinde; Deniz Kokan Kadınlar, Yer Altındaki Kadınlar, Yüksekteki Kadınlar gibi farklı bir meslek grubu ve o meslek grubunda çalışan 3 farklı kadının hikâyesi ele alınması planlanıyor.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu