Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ATIK SU FİATLARINA %100 ZAM ! CHP Atık su zammına itiraz etti

ATIK SU FİATLARINA %100 ZAM ! CHP Atık su zammına itiraz etti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında, AK partili üyelerin oylarıyla atık su fiyatlarına % 100 zam yapılmasına CHP Balıkesir İl Başkanlığı büyük tepki koydu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında, AK partili üyelerin oylarıyla atık su fiyatlarına % 100 zam yapılmasına CHP Balıkesir İl Başkanlığı büyük tepki koydu.
Atık Su fiyatlarına yapılan % 100 zamla ilgili basına açıklama gönderen CHP Balıkesir İl Başkanlığı şu açıklamada bulundu: ?Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kurulduğundan beri mahalleye dönüşen beldelerde su fiyatları kanuna aykırı olarak fazla alınmaktaydı. İlgili kanun hükmü gereğince ?Tüzel kişiliği kaldırılarak tek mahalleye dönüştürülen beldelerde içme ve kullanma suları için alınacak ücret beş yıl süreyle en düşük tarifenin % 50´sini geçmeyecek şekilde belirlenir´ diye İfade edilmektedir. Bu kanuni zorunluluk BASKİ Genel Müdürlüğü tarafından dikkate alınmaksızın, tarife ücretlerine herhangi bir indirim uygulanmamaktaydı. Büyükşehir Belediye Meclisi CHP grubunun ısrarı ve takibi sonucu bu hatadan dönüldü. BASKİ Mart ayı olağanüstü Genel Kurulunda gündeme alınarak su tarife ücretlerindeki bu hata düzeltildi. CHP´li büyükşehir belediye meclis grubunun mücadelesi sonucu yapılan bu indirim, atık suya yapılan zam ile ortadan kaldırılmak istenmektedir. CHP Grubu olarak belde Bblediyelerinden mahalleye dönüşen bazı mahallelerimizde atık su fiyatlarına yapılan % 100 lük ZAM için itirazımızı açık bir şekilde dile getirdik. Bütün itirazlarımıza rağmen AKP meclis grubunun kabul oyaları ile bu mahallelerde atık su fiyatlarına ZAM yapıldı. Akla ve mantığa sığmayan bu uygulamanın gerekçeleri ise kabul edilebilir gibi değil. Yazın yaşanan yoğunluk sebebi ile maliyetlerin arttığı ve bu sebep ile zam yapılmak istendiği ifade edildi. Ama yapılan zam 12 ay boyunca yaşayan vatandaşlarımızı da ilgilendirmekte. Balıkesir´de arıtma hizmeti verilen herkes kullandığı su ve bunun sonucunda ürettiği atık su için ise uygulanan su fiyatının % 50 sini ödemektedir. Bizler aldığımız kararlarda ve yapmış olduğumuz uygulamalarda adaletli olmak zorundayız. Yapılan bu zam ile kullanılan su fiyatı ile atık su fiyatı aynı olmuştur. Kullandığımız suya ne ödüyor isek atık olarak çıkan suya da aynı fiyatı ödüyoruz. Bunun neresinde mantık var bunu anlamış değiliz. Su yaşayan tüm canlılar için en önemli ihtiyaçtır. Bu yüzden su ile ilgili yapmış olduğumuz uygulamalarda çok dikkatli ve özenli olmak zorundayız. Balıkesir bütün ilçeleri ve mahalleleri ile bir bütündür. Balıkesir´li vatandaşlarımızın haklarını sonuna kadar savunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Fakat karşı karşıya olduğumuz anlayış, yapmış oldukları uygulamalarda toplumun bir bütün olduğunu ve her ferdin birbirinden ayrılamayacağını kabul etmiyor. Vatandaşlarımıza en sağlıklı, en etkin ve en ekonomik çözümü üretmek zorundayız. Bu sebeple alınan bu hatalı kararın iptali için kanuni yollara başvuracağız ve halkımızın hakkını sonuna kadar arayacağız.?
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli