Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Atık Yağ deposunda korkutan yangın

Atık Yağ deposunda korkutan yangın

Balıkesir ‘de atık yağların depolandığı bir binada çıkan yangın korku dolu anlar yaşattı.

Balıkesir ‘de atık yağların depolandığı bir binada çıkan yangın korku dolu anlar yaşattı.
Atık yağlarda işlem yapılırken çıktığı sanılan yangın, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı arazöz ve ekipleri tarafından güçlükle söndürülürken, iki binada maddi hasar meydana geldi. Polisin, atık yağ deposunun sahiplerini tespit etmeye çalıştığı öğrenildi.
Dün saat 14.00 sıralarında, Altıeylül Mahallesi`ndeki, Balıkesir Ağır Sanayi Bölgesi`ndeki atık yağların depolandığı bir binadan siyah dumanlar gökyüzüne yükseldi. Küçük Patlamalar meydana gelirken dumanları fark eden çevredekiler durumu itfaiyeye bildirdi. Çok sayıda itfaiye aracı ve ekibi olay yerine sevk edildi. İçinde ve sokakta çok sayıda atık yağ varilinin bulunduğu binadaki yangın, güçlükle söndürülürken, iki bina da maddi hasar meydana geldi.
Yangın söndürme çalışmalarını sevk ve idare eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Nazım Ergelen, "Telefon ihbarı geldi. Ekipleri hemen yangın mahalline sevk ettim. Olay yerine geldiğimizde, içeride kimsenin olmadığını öğrendik. Çevredeki esnaf, atık yağ depolandığını söyledi. Bizim tahminimiz yağda işlem yaparken yangın çıkmış. Depoyu kullananların kaçtığı belirtildi. Konu artık adli olarak kolluk kuvvetlerinde. Biz yangını söndürdük. Soğutma çalışmaları yapıyoruz. 2 bina kullanılmaz halde. Şu anda ölüm ve yaralanma söz konusu değil." dedi.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli