Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Atıklar sanata dönüştürüldü

Atıklar sanata dönüştürüldü

Ayvalık Belediyesi Zeytin Çekirdekleri Projesi kapsamında sanatçı Elvan Alpay`ın liderliğinde, 21-26 Temmuz arasında Ayvalık`ın 17 ilkokulundan toplam 130 çocukla birlikte güzel sanatlar çalışmaları uygulandı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Cunda Kordo

Ayvalık Belediyesi Zeytin Çekirdekleri Projesi kapsamında sanatçı Elvan Alpay`ın liderliğinde, 21-26 Temmuz arasında Ayvalık`ın 17 ilkokulundan toplam 130 çocukla birlikte güzel sanatlar çalışmaları uygulandı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Cunda Kordon`da etkinlik düzenlendi.
Projenin oluşumuna belediye çalışanlarının dışında sanatçılar, gönüllüler ve onlarca esnaf destek verdi.
6 gün boyunca çocuklara, güzel sanatlar ve atık ile geri dönüşüm konusunda söyleşiler yapıldı. Bunların dışında çocuklarla yoga, müzik çalışmaları ve müze ziyareti gerçekleştirildi.
Projede çocuklar tarafından atık pet şişeler değişik renklerde boyanarak, bir geri dönüşüm konteynırının etrafına farklı formlarla monte edildi. Cunda Adası çocuksu bir yapıtla renklendirildi.
Cunda Kordonu`nda Zeytin Çekirdekleri Projesi`nin final gösteriminde konuşan Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan “Zeytin çekirdekleri projesi Ayvalık ilçesindeki ilkokullarda bulunan öğrencilerimizin hem kendilerini geliştirmesi hem de geleceğe dönük hayatlarında el becerilerini güçlendirmek amacıyla belediyemiz tarafından düzenlenmiş bir etkinlik. Oldukça da ilgi gördü, her okulumuzdan öğrenci gurupları bura iştirak ettiler. Cunda kordonundaki etkinliğimizde çocuklarımızın hem çevre hem doğa bilinci hem atıkların ve geri dönüşümle ilgili çevre bilinci edinebilmeleri için aktivite şeklinde planladık. Bunu da Cunda’da yaşayan Alibey halkıyla paylaşmak için geldik.” diye konuştu.
Çocukların, vatandaşların çevreye dikkatlerini çekmek için hazırladıkları sokak performansını izleyen vatandaşlar, şu görüşleri paylaştı: “İyi bir etkinlik oldu çocuklar için. Bu çalışmadan dolayı çok memnun olduk. Çocuklar bu yaşlarda çevre konusunda bilinçleniyor. Ağaç yaşken eğilir. Doğamızı koruyorlar bu şekilde. Gençleri bilinçlendirme, çocukları bilinçlendirmede fayda var. Bu tür çalışmaları destekliyoruz.”
Projede yer alan çocuklar da, çalışmalar boyunca sokaktan toplanan pet şişeleri renk renk boyayarak birer sanata dönüştürdüklerini, bu çalışmaları yaparken de çok eğlendiklerini söyledi.
Burada ellerindeki pet şişelerle ritim tutan çocuklar, doğa ve çevre ile mesajlar içeren sözlerle çevredekilerin dikkatini atıklara çekti.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli