Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Atıl binaya üniversite talip

Atıl binaya üniversite talip

Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde, halkın katkılarıyla yaptırılan ve çamaşırhane olarak kullanılan Alaattin Süberoğlu Devlet Hastanesi binasına, Balıkesir Üniversitesinin (BAÜ) beldede Meslek Yüksek Okulu kurabilmek için talip olduğu öğreni

Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde, halkın katkılarıyla yaptırılan ve çamaşırhane olarak kullanılan Alaattin Süberoğlu Devlet Hastanesi binasına, Balıkesir Üniversitesi`nin (BAÜ) beldede Meslek Yüksek Okulu kurabilmek için talip olduğu öğrenildi.
Geçtiğimiz gün beldeye gelen Balıkesir Üniversitesi Rektörü Mahir Alkan, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ve beraberindeki Ayvalık Meslek Yüksek Okulu Yakup Dinç, Altınova Belediye Başkan Vekili Türkan Karabulut, Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Yazıcı ile birlikte atıl durumdaki hastane binasında incelemelerde bulundu. 15 bin nüfuslu Altınova beldesinde, 4 yılda yapılıp 10 yıl sonra kapılarını halka açmasına rağmen bir türlü tam kapasite hizmet veremeyen ve geçtiğimiz yıl tamamen kapatılan hastane binasında, Ayvalık Devlet Hastanesi`ne ait çamaşırların yıkanıldığı öğrenildi.
Rektör Alkan öncülüğündeki heyete bina ile ilgili bilgiler veren 1994-1999 yılları arasında Altınova Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Alaattin Süberoğlu, hastanenin kendi belediye başkanlığı döneminde kurulan Hastane Yaptırma ve Yaşatma Derneği öncülüğünde belde halkından toplanılan bağışlarla yaptırıldığını açıkladı. 
Ziyaret sonrasında Kaymakam Nalbant ve beraberindekilerle fikir teatisinde bulunan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Mahir Alkan, binanın alt katının poliklinik ve yataklı tedavi hizmet kısmının açık olması halinde, binanın üst katının Sağlık Meslek Yüksek Okulu olarak kullanılabileceğini savundu.
Yaptığı incelemelerin ardından, Kaymakam Nalbant ve üniversite bünyesindeki yöneticilerle yapacakları toplantı sonunda binanın kendi bünyeleri içinde kullanılıp, kullanılamayacağına karar vereceklerinin kaydeden Rektör Mahir Alkan, gönüllerinde yatanın ise söz konusu binanın İhtisas Hastanesi olarak kullanılması olduğunun altını çizdi. Altınova`da atıl durumdaki hastane binasının yeniden hizmet verebilmesi için Belediye Başkanı Asım Sürer`in de tam destek verdiği öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli