Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Atletik Gençlik ve Spor Kulübü hedef büyüttü

Atletik Gençlik ve Spor Kulübü hedef büyüttü

Niyazi Gülhan: "Elde ettiğimiz başarılarla yetinmek istemiyoruz"

Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü, konuklarını kahvaltıda bir araya getirdi. Aleyna Düğün Salonu`nda verilen kahvaltıya veliler ve kulüp üyelerinin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdem Eren de katıldı. Kahvaltıda konuşan Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı ve Erdek 18 Eylül Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Niyazi Gülhan, şunları söyledi:
"Erdek`te atletizm sporunu başlattığımız 2007 yılında küçük bir gruptuk. Ama şimdi sayımız giderek büyüyor. Erdek`teki tüm okullardan sporcular, akın akın bize katılmak istiyor. Gücümüzün yettiği ve elimizden geldiğince tüm çocuklara yararlo olmaya çalışıyoruz. Zamanımın tamamı çocuklarla geçiyor ve bundan hiç şikayetçi değilim. Ne yapıyorsak, hangi mücadeleye giriyorsak, hangi zorluklara katılıyorsak hepsi çocuklarımıza güzel bir gelecek hazırlamak içindir. Asıl amacımız, onları sporun sayesinde kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, bedenen, ruhen ve zihnen sağlıklı bireyler yetiştirmektir. Tabii ki, devamında da sportif başarıyı hedefliyoruz. Bu konuda da önemli başarılara imza attığımızı düşünüyorum. Sayısız il ve bölge şampiyonlukları kazandık. Bu yıl, Anadolu Yıldızlar Ligi`nde takım olarak Türkiye ikinciliğini elde ettik. Geçen yıl, Aleyna Çakmak ile ilk Türkiye şampiyonluğumuzu kazanmıştık. Bu yıl da, Hilayda Arslan ile Türkiye şampiyonu olduk. Nil Uzer ile, yüksek atlama dalında Türkiye üçüncülüğüne uzandık. Yüksek atlamada birinci ve ikinci olan sporcular, Nil`den yaşça büyüktü. Nil, şu anda yaş grubunda Türkiye`nin iki sporcusundan biri. İki sporcu da, 1.49 yüksek atlama yapıyorlar. Bunun yanı sıra Aleyna Çakmak`ın, Milli Takım ile uluslararası yarışta üçüncülüğü bulunuyor. Ayrıca resmi olarak 2020 Olimpiyatları aday kadrosunu oluşturmak için Milli Takım kamplarına katılan üç sporcumuz var. Bunlara artı olarak dört sporcumuz da her an bu kamplara alınabilir. Sporcularımız, kulüp karşılaşmalarının yanında okullarını da Türkiye`de en iyi şekilde temsil ediyorlar. 18 Eylül Ortaokulu yıldız kız takımı, haftaya Türkiye şampiyonluğu için Adana`ya, küçük erkek takımı ise Erzurum`a gidecek."
Sporda başarı için veli-okul-sporcu ve öğretmen işbirliğinin önemine de dikkati çeken Gülhan, 18 Eylül Ortaokulu ile Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetici ve öğretmenlerinin yanı sıra Kaymakam Mustafa Demirelli, Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdem Eren ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü`ne de teşekkür etti. Gülhan, herkesi kulüplerine üye olmaya davet ederken, "Bu konuda sizlerden hiçbir maddi çıkar beklentimiz yok, sadece manevi desteğinize ihtiyacımız var" dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli