Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Atletizm, Erdek´te ondan sorulur

Atletizm, Erdek´te ondan sorulur

Beden Eğitimi Öğretmeni Niyazi Gülhan: ?Yeterli desteği bulsak, atletizmde Erdekli çocuklarımızı kimse tutamaz?

Söyleşi: Önder BALIKÇI

Erdek atletizmi denilince, hemen akla onun ismi geliyor: Niyazi Gülhan.
07.04.1983´te, Manisa´da doğan Gülhan, Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi, Beden Eğitimi Bölümü´nden mezun oldu. 23 Şubat 2007´de atandığı Erdek´te, 8 yıldan beri beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan, hâlen 18 Eylül Ortaokulu´nda çalışan Gülhan ile Erdek atletizmini konuştuk.
                    X        X         X
* Atletizm sporuna nasıl gönül verdiniz?
- Öğrencilik yıllarında, atletizm yarışmalarına katılırdım. Üniversite birinci sınıfta okurken, atletizme daha fazla ilgi duydum.
* Erdek´te göreve başladı ğınızda, ilçemizde atletizm ne durumdaydı?
- Atletizmin adından bile söz edilemezdi. İlk görev yerim olan Halitpaşa İlkokulu, şimdiki Halitpaşa Ortaokulu´nda, 10 civarında öğrenciyle atletizm çalışmalarını başlattık. Bugün, 80 dolayında çocuğumuz, lisanslı olarak bu sporla uğraşıyor. Hâlen, ilkokul 2 ve 3. sınıflarından bile gelerek, çalışmalarımıza katılan çocuklarımız var. Onlar, spor yapmasalar, Erdek´te nereye gidecekler? Halitpaşa İlkokulu´nda göreve başladığımız dönemde, okulumuza il ikinciliği kazandırmıştık. Bu başarılarımız sürekli artarak, bugünlere ulaştık.
* Geçtiğimiz yıl, bir atletizm kulübü de kurdunuz.
- Evet. Başkanlığını benim yürüttüğüm ?Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü?nü yaşama geçirdik. Kurduğumuz kulübün önünde özellikle Erdek isminin geçmesini istedik.
* Atletizm, nasıl bir spor, sizce?
- Atletizm, sporların anası, temelidir. Yanlış anımsamıyorsam, Jamaika´nın anayasasında, her çeşit sporu lisansiyer olarak yapmadan önce mutlaka atletizmle uğraşılması maddesi yer alır. Atletizm, bir tutku sporudur.
* Milli Takım´da da göreviniz var, değil mi?
- Milli Takımlar, 16 yaş altı atletizm antrenörü olarak görev yapıyorum. Bu da benim için büyük bir onur ve gurur kaynağıdır.
* Bu yılki hedefiniz?
- 16 yaş altı Dünya Atletizm Şampiyonası, bu yıl, 12-18 Temmuz 2016 tarihleri arasında, Türkiye´de yapılacak. Bu şampiyonada, Erdek´ten iki çocuğumuz, Türkiye adına yarıştırmayı hedefliyoruz. Ocak ayında İstanbul´da yapılacak yarışma da çok önemli. Bu yarışmada dereceye girecek olan çocuklarımız, 2010 Olimpiyatları´nın aday kadrosuna alınacak.
* Erdek atletizmi, sizin emeklerinizle çok iyi yerlere geldi. Zorluklarla karşılaşıyor musunuz?
- Hem de nasıl! Maddi-manevi büyük zorluklarla karşı karşıyayız. Yarışmalara katılmamız için öncelikle araç ihtiyacımız oluyor. Son dönemlerde bizi, çeşitli kentlerdeki yarışmalara Balıkesir Büyükşehir Belediyesi götürüyor. Bu arada, Erdek Kaymakamı İsmail Karadaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Ceylan´ın da büyük destekleri var. Onlara da teşekkür borçluyuz.
* İlçe olarak destek görüyor musunuz?
- Tabii ki, kişisel destekler var ama ilçenin desteği yeterli değil. Zaten, daha büyük destek görsek, çok yetenekli olan Erdekli gençleri, atletizme kimse tutamaz. Söze gelince herkes, sporun önemini vurguluyor ve ?Çocuklarımızı, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak için spora önem vermeliyiz? diyor ama bu konuda en küçük bir çaba bile harcamıyor. Buna çok üzülüyorum.
* Siz, Erdekli öğrencileriniz için neler yapıyorsunuz?
- Haftanın yedi günü, onlarla atletizm çalışması yapıyoruz. Evli değilim ve bol zamanım var. Öğrencilerimin hepsi benim çocuklarım gibi. Onların sevinçleriyle mutlu oluyor, üzüntülerimi kendi üzüntüm gibi hissediyorum. Yaptığımız tüm antrenmanların hepsi bilimsel verilere, plan ve programa dayanıyor. Atletizmi bilimsel yapmak ve öncelikle bireysel yetenekleri keşfetmek son derece önemlidir.
* Hiç unutamadığınız bir anınızı anlatmanızı istesek?
- Tabii ki hemen aklıma, 2014 yılında, İstanbul´da yapılan 16 yaş altı Türkiye şampiyonasında, Erdekli kızımız Aleyna Çakmak´ın birincilik ipini göğüslemesi gelir. Nasıl bir mutluluk yaşadık, anlatamam. Gözyaşlarımızı tutamamıştık.



Nesrin Cimen
26.11.2015 16:03:02
Gülhan beyin degerini bilin, benim zamanimda Gülhan bey gibi degerli Spor Adami keske Erdekte olsaydi biz Hentbol da Balikesir den sonra Manisaya degil Türkiye Sampiyonasina giderdik. Yeni nesillerimiz tüm Erdek halkinin Sporun Anasi Atletizmi el üstünde tutmasi Erdek teki bütün okul takimlarinin buna degerli Erdek Futbol Takimida dahil yararina olacaktir. Cünkü, Atletik sporcularinin olmasi takim sporlarinda bütün verilen taktiklerinin de daha fazla güclenmesi anlamina gelir. Erdegin yeni nesilleri siz bu degerli Insandan yararlandiginiz icin kendinizi özel hissedin. Gülhan Beyin verdigi emek bütün Erdek halki ve Belediyesi tarafindanda gönülden desteklenmelidir. Sevgiyle kalin, Spor yapin, Hoscakalin.

Anahtar Kelimeler: Atletizm Erdek ondan sorulur
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli