Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Atletizm Milli Takım Antrenörü Gülhan, sezonu değerlendirdi

Atletizm Milli Takım Antrenörü Gülhan, sezonu değerlendirdi

Erdek 18 Eylül Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni aynı zamanda Milli Atletizm Takımı Antrenörü Niyazi Gülhan basına yaptığı açıklamada 2014/2015 sezonunu değerlendirdi.

Erdek 18 Eylül Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni aynı zamanda Milli Atletizm Takımı Antrenörü Niyazi Gülhan basına yaptığı açıklamada 2014/2015 sezonunu değerlendirdi.
Gülhan, 2014/2015 sezonu gerek kulüp yarışları, gerek okul yarışları olmak üzere kendileri açısından çok başarılı bir sezon olarak Erdek tarihinde yerini aldığını söyledi.
Erdek´e atletizm alanında çok sayıda madalya ve kupa kazandırdıklarına vurgu yapan Gülhan, ?Bu büyük başarıları kazanmamızdaki en önemli etkenler; başaracağımıza inanmak, çok çalışmak, birçok zorluklarla karşı karşıya kalsak bile hiçbir zaman pes etmemek, iyi bir ekip çalışmasıyla uzun yıllara dayanan, disiplinli ve sistemli bir şekilde çalışmaktır. Küçük Kız-Erkek, Yıldız Kız-Erkek ve Genç Kız-Erkek olmak üzere 70 lisanslı sporcumuz var.? dedi.
Sporcularımız okul olarak Erdek 18 Eylül Ortaokulu ile Erdek Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adına yarışmalarını sürdürürken, kulüp olarak ise Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü, Balıkesir Gençlik ve Spor Kulübü, Balıkesir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü ve İl ferdi sporcusu olarak yıl içerisindeki bütün yarışmalara katıldıkları bilgisi veren Gülhan, devamında şöyle konuştu:
?Bu yıl katıldıkları bu yarışmalar sonucunda 1 Türkiye ikinciliği kupası, 1 Bölge birinciliği kupası, 2 Bölge ikinciliği kupası, 3 Bölge üçüncülüğü kupası, 7 İl birinciliği kupası, 3 İl ikinciliği kupası ve 1 İl üçüncülüğü kupası olmak üzere toplamda 18 kupa kazanıp, bunun yanında ferdi olarak ta 3 Türkiye birinciliği madalyası, 1 Türkiye ikinciliği madalyası, 6 Türkiye üçüncülüğü madalyası, 4 Bölge birinciliği madalyası, 7 Bölge ikinciliği madalyası, 6 Bölge üçüncülüğü madalyası, 29 İl birinciliği madalyası, 11 İl ikinciliği madalyası, 10 İl üçüncülüğü madalyası olmak üzere toplamda 77 tane de madalya kazanmışlardır. Burada söz konusu her yıl artan başarılar olunca artık herkesin bizden beklentisi de artacaktır.?
?Her zaman şampiyonluklar, Türkiye dereceleri beklenecek, oysa her yarışta şampiyon olunamayabilir? hatırlatması yapan Gülhan, ?Gününüzde değilsinizdir, sakatlık vardır, hava şartları olumsuz etkileyebilir vs. ama biz daha çok çalışıp Erdek´in adını bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da en iyi şekilde duyurmak istiyoruz. Burada önemli bir konu 2014 yılında kurmuş olduğumuz Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü´dür. Kulübümüzle bu yıl küçük erkek takımımız ve yıldız erkek ferdi sporcularımız ile resmi müsabakalara katıldık. İzmir´de yapılan bizim için sezonun son yarışı olan Naili Moran Türkiye Şampiyonası Yarışmalarında kulübümüz sporcularından Emir Toğuşlu 400 Metrede Türkiye Üçüncüsü, Doğa Öztürk 80 Metre ve 800 Metrede Türkiye Dördüncüsü olmuştur. Önümüzdeki yıl bir aksilik olmazsa içerisinde Türkiye Şampiyonu olan, 2020 Olimpiyatları için Milli Olimpik Hazırlık kamplarına dahil edilen kız sporcularımızı da Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde yarıştıracağız. Bu kulüp, Erdek´e ilkleri yaşatan sporcularımız ile değerli ilçe halkımızın kulübüdür. Hep birlikte daha büyük başarıları Erdek için elde edeceğimize inanıyorum. Bizler elde ettiğimiz bu başarılar karşısında başta Kaymakamımız Mustafa Demirelli olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Ceylan´dan, İlçe Spor Müdürümüz Erdem Eren´den, sporcularımızın eğitim öğretimini gördükleri okul müdürlerinden ve değerli Erdek Halkı´ndan çok olumlu tepkiler görmekteyiz. Buradan hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Bizim için en önemli olan şey manevi destektir. Bunu her zaman dile getirmişimdir. Atletizm emek isteyen, özveri isteyen bir branşdır. Amacım atletizm sayesinde çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, onlara sporun sayesinde güzel bir gelecek hazırlamak ve ülkemize üst seviyede sporcu yetiştirmektir. Bu bağlamda çocuklarına atletizm yaptırmak isteyen bütün anne ve babalar; çocuklarının fiziki, ruhsal ve zihinsel gelişimi için benimle irtibata geçebilirler. Hiçbir maddi beklentim olmadan çocuklarıyla ilgilenmeye hazırım. Sporcularıma 26 Haziran 2015 tarihinde tatil izni verdim. 2015/2016 sezonu için antrenmanlarımız 22 Temmuz 2015 tarihinde yeniden başlayacak. Önümüzdeki sezonun okullarımız, kulüplerimiz ve Erdek için hayırlı olmasını diliyorum.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli