Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Atlı Cirit Yükselme Müsabakaları Sındırgı´da Gerçekleşti

Atlı Cirit Yükselme Müsabakaları Sındırgı´da Gerçekleşti

Sındırgı Atlı Spor Kulübü Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen 2018 Atlı Cirit yükselme Türkiye çeyrek finali 20-22 Temmuz arasında gerçekleşti.

2018 Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası çeyrek final karşılaşmalarında UŞAK BİNİCİLİK ATLI CİRİT SPOR KULÜBÜ, KÜTAHYA GÖĞNÜKÖREN ATLI CİRİT SPOR KULÜBÜ, KOCAELİ ÇAYIROĞA HÜNKAR 1453 ATLI CİRİT SPOR KULÜBÜ mücadele etti. İlk karşılaşma ise Kütahya ve Kocaeli arasında gerçekleşti. Final müsabakaları ise Kütahya Göynükören Atlı Cirit Spor Kulübü ile Uşak Atlı Binicilik Spor Kulübü arasında gerçekleşti.
Kıran kırana geçen müsabakaların sonunda Uşak Binicilik Atlı Cirit Spor Kulübü bir üst lige yükseldi.
İki adet atlı cirit spor kulübünün bulunduğu Sındırgı ilçesinde cirite olan ilgide oldukça yüksekti. Kadınından erkeğine cirit severler Kocakonak cirit alanında buluştu.
Sındırgı´ nın cirite ve ata sporlarına verdiği önemi vurgulayan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ? Doğal şehir Sındırgı ata sporlarına verdiği önem ve kültürel zenginlikleri ile de ön plana çıkıyor. İlçemizde iki ayrı atlı cirit spor kulübümüz bulunuyor. İkisi de gönüllü insanlarımızın oluşturduğu takımlar. Yaklaşık dört yıldır da Türkiye geneli karşılaşmalar ilçemizde oluşturduğumuz Kocakonak cirit sahasında gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda Sındırgı Diriliş Atlı Cirit spor kulübümüz ilimizi ve ilçemizi yarı finalde temsil edecek. İlçeye gelen sporcularımıza başarılar diliyorum. Bu tür organizasyonlar ilçemize de katkı sağlıyor. ;Emeği geçen herkesi kutluyorum.? Dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli