Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ATO turizm sezonunu nasıl uzatabiliriz arayışında

ATO turizm sezonunu nasıl uzatabiliriz arayışında

Ayvalık Ticaret Odası (ATO) turizm sezonunu nasıl uzatabiliriz arayışına girdi. Ayvalık ilçesinde bulunan Türkiyenin en büyük tabiat parkının eko turizme kazandırılması için Ayvalık Ticaret Odası (ATO) öncülüğünde dev bir proje hazırlanıyor.

Ayvalık Ticaret Odası (ATO) turizm sezonunu nasıl uzatabiliriz arayışına girdi.
Ayvalık ilçesinde bulunan Türkiye`nin en büyük tabiat parkının eko turizme kazandırılması için Ayvalık Ticaret Odası (ATO) öncülüğünde dev bir proje hazırlanıyor.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı`nın (GMKA) kaynak destek vermesi halinde, Ayvalık Ticaret Odası öncülüğünde; Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü`nün yanı sıra Milli Parklar Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Şefliğince ortaklaşa dev bir adım atılması için düğmeye basılacak.
Hazırlanacak olan projeyle, Ayvalık`ın onlarca çeşit turizm alternatiflerine yepyeni bir seçenek daha sunulması amaçlanıyor. 
ATO`da düzenlenen bilgilendirme toplantısında, ATO Başkanı Rahmi Gençer`in yanı sıra Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, ATO yöneticisi Zeynep Kürşat ve Milli Parklar Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Şefi Atasay Tanrısever bir araya gelerek, ilçedeki eko turizmin geliştirilmesi ve bu alanda ilçeye yepyeni bir soluk kazandırılması için hazırlanacak projeyi görüştüler.
Haziran ayına kadar hayata geçirilmesi öngörülen proje kapsamında, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı`nın ilçeye gelen turistlerce bisiklet veya yaya olarak gezilebilmesinin önünün açılması amaçlanıyor. 
Projenin gerçekleşmesiyle, Hakkıbey Yarımadası, Şeytan Sofrası ve Pateriçada daki, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı içindeki yollara yönlendirme ve bilgilendirme levhalarının konuşlandırılmasının yanı sıra mevcut yürüyüş yollarının da rehabilite edilmesi planlanıyor.
ATO Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık`ın turizm sezonunun uzatılmasının yanı sıra gecelik konaklama sayısının arttırılmasının amaçlandığı projenin hayata geçmesiyle birlikte, ilçedeki turizmin yepyeni bir vizyona daha kavuşacağına inandıklarını söyledi.
Ayvalık`ın turizm alanındaki alternatiflerine bir yenisini daha ekleyerek, ilçedeki eko turizme yeni bir boyut kazandıracağına inandıklarını dile getiren Gençer, "Hazırladığımız projeyle, Ayvalık`ın hem tanıtımını yapmak hem de ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlere kentin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Ayvalık`ın gezilebilecek yerleri, manastırlar, müzeler, camiler ve galerilerimizi belirgin olarak göstermek istiyoruz. Bunun yanı sıra Milli Park alanı içerisinde yürüyüş yollarına, gelen turistlerimiz ve konuklarımızın ulaşabilmelerini amaçlıyoruz. Böylelikle Ayvalık`ta doğa ile insanlarımızı buluşturmayı planlıyoruz" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı