Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

ATÖLYE MDEN SONBAHAR SERGİSİ

ATÖLYE MDEN SONBAHAR SERGİSİ

Sahipliğini Melih Çınarın yaptığı Atölye Mnin, Sonbahar ve Direniş isimli resim sergisinin açılışına kalabalık bir topluluk katıldı.

Sahipliğini Melih Çınar`ın yaptığı "Atölye M"nin, "Sonbahar ve Direniş" isimli resim sergisinin açılışına kalabalık bir topluluk katıldı. Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında, Kültür ve Sanat Merkezi`nde gerçekleşen serginin açılışında ilk konuşmayı yapan "Atölye M"nin sahibi Melih Çınar, gelişmiş toplumlarda bilim ve sanatın birlikte yürüdüğüne dikkati çekerken, "Sanat, insan ruhunu inceltir, geliştirir ve zenginleştirir. Sanatın özünde yaratıcılık, bilimin özünde ise araştırıcılık bulunur" dedi. 22 yıl önce kurulan resim atölyelerinin artık ustalık dönemini yaşadığını vurgulayan Çınar, yıllardır yalnız Bandırma`da değil, Bandırma dışında da açtıkları çeşitli sergilerle Bandırma`nın ismini en iyi şekilde temsil ettiklerini belirtirken, "İlkbahar, doğuş; yaz, ergenlik; sonbahar ise olgunluk ayıdır. Bu sergide sonbahar ile ilgili yapıtların yanı sıra bana ait, Gezi Parkı ile ilgili iki yapıt da yer almaktadır" diye konuştu.
Belediye Başkanı Sedat Pekel de konuşmasında, göreve geldikleri günden bu yana kültür ve sanata büyük önem verdiklerinin altını çizerken, şunları söyledi:
"Göreve geldiğimiz günden bu yana Bandırmalıları kültür ve sanat ile buluşturmak için salonlarımızı hep açık tuttuk. Açılan sergilerimizde hiçbir eksiğimiz olmadı. 1991 yılında açılan `Atölye M" de, yıllardır resim sanatını sevdirmek amacıyla  yoğun bir çaba harcıyor. Onlarla övünç duyuyorum. Sonbahar ayı, hüznü çağrıştırır. Sonbahar konulu bu resim sergisindeki yapıtlara emeği geçen tüm sanatçıları kutluyorum."
Pekel, ardından "Atölye M"`ye bir plaket verdi.
13 Ekim 2013 tarihine dek açık kalacak olan sergide, Gülten Özsoy, Münire Çınar, Emine Birav, Yüksel Selçuk, Nevzat Ciciler, Zeliha Özbek, Leyla Çetin, Ayşe Çay ve Melih Çınar`ın yağlı boya tekniğiyle yapılmış resimleri yer alıyor.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı