Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Av. TOLGA TOSUN: "YEREL SEÇİMLER İKTİDARA GİDEN YOL"

Av. TOLGA TOSUN:

CHP Bandırma Belediye Başkan Aday Adayı Av. Tolga Tosun, birlik ve beraberlik çağrısı yaparak yerel seçimlerin iktidara giden yolda en önemli adım olduğuna işaret etti.

CHP Bandırma Belediye Başkan Aday Adayı Av. Tolga Tosun, birlik ve beraberlik çağrısı yaparak yerel seçimlerin iktidara giden yolda en önemli adım olduğuna işaret etti. Parti içi aday adaylığı yarışının, adayın belirlenmesinin ardından sona ereceğinin altını çizen Tosun, CHP´nin tek yürek olarak seçimlere girip Türkiye genelinde ve Bandırma´da önemli başarılara imza atacağını söyledi. Seçim döneminde partili partisiz CHP´ye gönül veren kişilerin seçim çalışmasına katılmasının önemine de değinen Tosun, ?Türk siyasi tarihine baktığımızda yerel seçimlerde başarı elde eden siyasi partilerin iktidar olduğunu görüyoruz. Kısacası yerel yönetimler partilerin vitrinidir, çalışmaların halka sunumudur. Önce yerelde halkın sorunlarını çözmeliyiz ki, insanlar iktidar olduğumuzda ülkenin sorunlarını da çözeceğimize inansın. Yerelde başarılı olduğumuz takdirde ?biz belediyelerde olduğu gibi Türkiye´yi de en iyi şekilde yönetip sizin her sorunuza çözüm bulacağız´ diyerek seçmenin güvenini kazanacağız. Türkiye´nin ihtiyacı olan sosyal demokrat yerel yönetimler ve demokrasidir. Söz konusu olan yalnız Bandırma´nın geleceği değil bir ülkenin geleceği. Bu nedenle ben her bir aday adayı ve her bir partilinin belediye başkan adayımız belirlendikten sonra tek yürek olup, Bandırma ve ülke genelinde partimizin, sosyal demokrat belediyeciliğin bayrağını daha da yukarılara çıkaracağına gönülden inanıyorum. Unutmayalım birlik ve beraberlik yoksa başarıda yok. Mesele birkaç insanın elini taşın altına koyması değil, hep birlikte elimizi taşın altına koyarak o taşı kaldırmak? dedi.
"KENTİN ÖNCELİKLİ İHTİYAÇLARI BELİRLENMELİ"
Yerel seçimlerde sık sık gündeme gelen ?projeler´ konusuna da değinen Tosun, kentin öncelikli ihtiyaçlarının belirlenmesi gerektiğini söyledi. Tolga Tosun, ?Halkın ihtiyacı olmadığı halde yapılan ´yatırımlar´ para, zaman ve emek kaybından başka bir şey değildir. Bir belediye başkanı sosyoloji, psikoloji en önemlisi de hak, hukuk bilmeli ki adaletli olsun. Bizler genel olarak cumhuriyetin ve Atatürk´ün ülkemize kazandırdığı laiklik ve demokrasi kavramlarına vurgu yaparız. Bu kavramların yanında Cumhuriyetin ve Atatürk´ün bir de şehircilik anlayışı vardır. Düşünün savaştan çıkmış bir ülkede Ulu Önderimiz, Anadolu bozkırında Ankara gibi bir başkent ve o coğrafyada birçok şehir inşa etmiştir. Dolayısıyla bizim ilham kaynağımız ve yol haritamız yerel yönetimlerde, şehircilikte yine Mustafa Kemal Atatürk olmalıdır.? diye konuştu.
?DERDİMİZ BANDIRMA, ORTAK DEĞERİMİZ CUMHURİYET?
Seçimleri kazanma sürecinde en önemli konunun gençler, kadınlar ve parti üyeleri olduğunu vurgulayan Tosun şunları söyledi; ?Seçim sürecinde liderin özelliği koordinasyonu sağlamak ve ekibiyle genel politikayı oluşturmaktır. Seçmene bunu kapı kapı gezerek iletecek olan, seçmeni ikna edip oy atmasına sağlayan başta parti üyelerimiz ve partiye üye olmasa da gönül veren fedakâr, emekçi insanlardır. Aslında herkes söylemekten çekinir ama seçimleri liderler değil, isimsiz o kahramanlar kazandırır. Burada da önemli olan birlikte ortak hedefleri belirlemek ve bu hedefe ulaşmak için canla başla çalışmak. Biz Bandırma İlçe Örgütü olarak zamanı geldiğinde adayımızın, partimizin başarısı için birlikte mücadele etme erdemini göstereceğiz. Derdimiz Bandırma, ortak değerimiz cumhuriyet ve küllerinden doğan bir ülkeye can suyu olan Cumhuriyet Halk Partisidir?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli