Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Av Fişeği Fabrikasında Patlama: 6 Yaralı

Av Fişeği Fabrikasında Patlama: 6 Yaralı

Balıkesirde patlayıcı madde ve av malzemesi üreten bir fabrikada, fişek dolum tesislerinde meydana gelen patlamada beşi kadın altı işçi yaralandı. Hastaneye sevk edilen yaralılardan dördü ayakta tedavi edilirken iki kişi müşahede altına alındı.

Balıkesir`de patlayıcı madde ve av malzemesi üreten bir fabrikada, fişek dolum tesislerinde meydana gelen patlamada beşi kadın altı işçi yaralandı. Hastaneye sevk edilen yaralılardan dördü ayakta tedavi edilirken iki kişi müşahede altına alındı.

Olay, Kavaklı köyü yakınlarında bulunan, Yavaşçalar A.Ş.`ye ait fabrikada saat 10.03 sıralarında meydana geldi. Balıkesir merkeze 12 km. mesafedeki fabrikanın fişek dolum tesislerinde üretim esnasında patlama meydana geldi. 300 işçinin çalıştığı ve güvenlik kameralarına yansıyan patlamada, işçiler büyük bir korku yaşadı. Patlamanın hemen ardından üretim bölümünde şef olduğu öğrenilen bir çalışan, içeride bulunanları dışarıya çıkarıp hemen yangın söndürme tüpüyle müdahale etti. Ardından yaralıların bazıları özel arabalarla, bazıları da cankurtaranlarla Balıkesir Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı. Yaralılara, acil serviste ilk müdahaleleri yapıldı. Patlama sonucu büyük korku yaşayan çoğunluğu kadın çalışanlar gözyaşlarını tutamadı. Kazayı duyan işçilerin yakınları da fabrikaya akın etti. Hafif yaralanan Duygu Güner, Fatma Sakar, Damla Katılmış ve Çiğdem Akgün, müdahalenin ardından taburcu edildi. Mine Sağlam ve Hamza Uygun ise müşahede altında tutuluyor.

Olayın ardından patlamayla ilgili bilgi veren Yavaşçalar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emrah Yavaşça, "Fabrikamızda bir kaza meydana geldi. Çok şükür ki büyük bir kaza değil. Kaza, fabrikamızın av fişeği dolum tesislerinde, saat 10.03`te meydana geldi. Kazada Mine Sağlam, Hamza Uygun, Duygu Güner, Fatma Sakar, Damla Katılmış ve Çiğdem Akgün arkadaşlarımız, ufak yaralanmalardan dolayı hastaneye gittiler." dedi. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavaşça ise sekiz yıldır faaliyette olan fabrikada 300 işçinin çalıştığını ve çok ciddi güvenlik önlemleri alındığını söyledi. İlk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını, patlama sebebiyle işçilere bugün izin verdiklerini ifade etti.

CİHAN



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false