Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Avcılar sezonu kapattı

Avcılar sezonu kapattı

Erdek´in en faal ve cömert iş adamı Yaşar Ceyhun Mırız, Erdeklileri bir araya toplamayı ve sosyal aktiviteler yap-mayı sürdürüyor. Mırız

21 Şubat´ta sona eren av sezonu nedeniyle Erdekli avcıları ?Çift Çınarlar? bölgesinde toplayan Yaşar Ceyhun Mırız, geleneksel duruma getireceğini belirttiği av sezonu kapanışlarının ikincisini gerçekleştirerek, bir sosyal aktiviteye daha imza attı.
Pazar günü gerçekleşen ve gün boyu süren av sezonu kapanışı mangal partisinde kuzular çevrildi, mangallar yellendi, avcılar gönüllerince eğlendi.
Gün boyu avcılarla birlikte olan Yaşar Ceyhun Mırız, tüm organizasyonu da kendisi yaptı ve etlerin pişirilmesinden dağıtılmasına, çayların demlenme-sinden, suların verilmesine, avcılar arasında ufak çaplı yapılan trap atışları alanının hazırlanmasına kadar her şeyle tek tek ilgilendi. 

Avcılara hitaben kısa bir konuşma da yapan Mırız, "Av sezonu kapanış etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz. Bizim amacımız, Erdek´te birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek ve bu tür etkinliklerle Erdek´te sürdürülebilir, güvenilir avlanma ortamını sağlayarak bilinçli avcılık yapılabilmesini sağlamaktır. Bu konuda siz avcı arkadaşlarımıza ve dernek başkanlarımıza çok büyük sorumluluklar düşmektedir. İnanıyorum ki avcı arkadaşlarımız da bu bilinçle avlanma yaparak ileriki yıllarda bu güzel Kapıdağ´da gençlerimize ve çocuklarımızın da avcılık yapabilmesi için gerekli duyarlılığı göstereceklerdir." dedi.
Erdek Avcılar Derneği Başkanı Ramazan Akdağ da, avcılar arasında olması gereken birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Mırız´a da sonsuz teşekkürlerini sunduğunu belirten Başkan Akdağ, "Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz av sezonu kapanış etkinliğini düzenleyerek bize sponsor olan, her türlü ihtiyacımızı karşılayan ilçemizin tek faal ş adamı Ceyhun Mırız´a sonsuz teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Sabah 08.00´de ateşlerin yakılması ve kuzuların çevrilmesiyle başlayan etkinlik gün boyu sürerken, yenilen öğle ve akşam yemeklerinin ardından trop atışlarıyla son buldu.
Etkinliğe Erdekli avcıların yanı sıra, Erdek İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Adem Erdem Eren, Erdek İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Ekiz, Edincik Avcılar Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ve Bandırma Paşabayır Avcılar Derneği başkanı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: Avcılar sezonu kapattı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false