Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Avrupa´da yaşayan Türklere Edremit´ten davet var

Avrupa´da yaşayan Türklere Edremit´ten davet var

Edremit Belediyesi ve ilçenin güzellikleri Avrupa´da tanıtılacak.

Edremit Belediyesi ve ilçenin güzellikleri Avrupa´da tanıtılacak.
Yurt dışında yaşayan Gazeteci ve Televizyoncu İbrahim Ergül, ilçeyi ziyaret ederek Özel kalem Müdürü ve Belediye Sözcüsü Tayfun Canlı ile ilçeye dair bir röportaj yaptı.
Edremit Belediyesi Özel Kalem Müdürü Tayfun Canlı Avrupa´da yaşayan Türkler tarafından yakından takip edilen TV kanallarında çıkacak ilçenin tanıtımına yönelik hazırladığı programda, Edremit için bir röportaj gerçekleştirdi.
Avrupa´da yaşayan gazeteci ve televizyoncu İbrahim Ergül´ün sorularını yanıtlayan Özel Kalem Müdürü ve Belediye Sözcüsü Canlı, Edremit´in kültürel değerlerini taşıyan etnografya müzesini gezdirdi, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini anlattı.
Edremit´in Almanya´daki kardeş kenti Kamp- Lintfort ile ilişkileri anlatan Canlı, ?Kamp-Linfort önceki senelerde de bir kardeş şehrimizdi. 2019 yılında Selman Hasan Arslan başkanımızın seçilmesiyle birlikte, Kamp-Linfort ile ilişkilerimiz güçlenerek devam etti. Kardeş şehir projemiz kapsamında şehirlerimize karşılıklı ziyaretler gerçekleştirmeyi planlamıştık. Ama pandemi sürecinden dolayı bu planladığımız karşılıklı ziyareti gerçekleştiremedik. Pandemiden süreci sonrası planlandığımız çalışmalarımızı kardeş şehrimizle birlikte gerçekleştireceğiz.? dedi.
Avrupa´da yaşayan Türklere Edremit halkının selamını gönderen Canlı, ?Avrupa´da ve Batı Trakya´da yaşayan Türkler, yüzlerini bize dönmüş kardeşlerimiz. Onlara her zaman kucağımızı açıyoruz. Onlar bizim için değer, bizim kardeşlerimizdir. Onlara her zaman kucağımızı açıyoruz. Pandemi süreci sona erdikten sonra kendilerini bölgemizde ağırlamaktan şeref ve mutluluk duyarız.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı